< Ajankohtaista
17.06.2015

Poikkeukset juhannuksen jätehuollossa

Kiinteistöjen sekajäteastiat tyhjennetään juhannusviikolla Itä-Uudellamaalla joko normaalin aikataulun mukaan tai päivää tavanomaista aikaisemmin.

Normaalisti perjantaisin tehtävät ajot tehdään juhannusviikolla etukäteen ja osa maanantain 15.6. tyhjennyksistä tehdään jo 14.6. Domargårdin jätekeskus ja jäteasemat ovat kiinni juhannuksena.

Juhannuksena jätemäärä nousee etenkin vilkkaimmilla kesämökkialueilla. Sekajäte- ja ekopisteet täyttyvät helposti. Itä-Uudenmaan Jätehuolto on huomioinut tämän mm. sekajätepisteiden tyhjennyksissä.

Kaikki jäteasemat ovat kiinni perjantaina 19.6. ja lauantaina 20.6. Sekajätetyhjennykset ja jäteasemien aukiolot palautuvat normaaliin aikatauluun maanantaina 22.6. Jäteasemilla voi olla ruuhkaa.

Kesänviettäjät voivat itsekin vaikuttaa jätemääriin ja jätepisteiden siisteyteen. Sekajätepisteiden säiliöt ovat vain niiden käytöstä erikseen maksavien asiakkaiden roskapusseille. Jätteitä ei saa jättää eko- eikä sekajätepisteiden astioiden ulkopuolelle. On hyvä tarkistaa etukäteen, mitä jätteitä kerätään sillä pisteellä, jolla aiot asioida.

Vinkit vähäjätteiseen juhannukseen:

• suunnittele ostoksesi, hanki ruokaa ja tavaraa vain tarpeeseen
• käytä pestäviä astioita kertakäyttöastioiden sijaan
• vie juomatölkit ja -pullot kauppojen vastaanottopisteisiin
• anna grillihiilien jäähtyä ennen sekajäteastiaan laittamista, pakkaa huolellisesti
• lajittele hyötyjätteet (metalli, paperi, lasi ja kartonki) ja vie ekopisteelle vasta, kun astioissa on tilaa

 

Lisätietoja: palvelupäällikkö Tuija Klaus, tuija.klaus@iuj.fi, p. 020 637 7073


Viimeksi muokattu
17.06.2015