< Ajankohtaista
24.08.2015

Sipoonlahden koulun vaiheittaisesta laajennuksesta suunnittelukilpailu

Sipoon kunta järjestää Sipoonlahden koulun vaiheittaisesta laajennuksesta arkkitehtuurikutsukilpailun. Kyse on Neiti Miilin tien toimipisteestä. Suunnitteluryhmät voivat nyt jättää osallistumishakemuksensa. Kilpailuun valitaan 3-5 suunnitteluryhmää. Osallistumishakemuksia voi jättää 1. lokakuuta saakka.

Sipoonlahden koulusta on tarkoitus tulla ensimmäisen laajennusvaiheen jälkeen 900 oppilaan koulu. Lopullinen tavoite on, että mahdollisissa myöhemmissä laajennusvaiheissa koulusta voisi tulla tarvittaessa noin 1 300 oppilaan yhtenäiskoulu. Nykyinen koulurakennus on mitoitettu 475 oppilaalle. Ensimmäisen laajennusvaiheen on määrä valmistua keväällä 2019. Sipoon kunnanhallitus hyväksyi projektisuunnitelman vaiheittaisesta laajentamisesta kesäkuussa.

Tavoitteena kustannustehokkaat suunnitteluratkaisut

Arkkitehtuurikutsukilpailun tavoitteena on saada kustannustehokkaita ja toteuttamiskelpoisia suunnitteluratkaisuja. Suunnittelukilpailu sisältää koulun laajennusvaiheet ja ehdotuksen kampusalueen yleissuunnitelmaksi.

Kilpailuun valituille suunnitteluryhmille maksetaan palkkio hyväksytyn kilpailuehdotuksen toimittamisesta. Palkkio on 75 000 euroa. Siitä 10 prosenttia perii Suomen Arkkitehtiliitto, jonka sääntöjen mukaan kilpailu käydään.

Kilpailuehdotuksista valitaan yksi voittaja, ja Sipoon kunnan on tarkoitus tehdä toimeksianto voittoehdotuksen tehneen suunnitteluryhmän kanssa. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toteuttaa voittajaehdotusta. Ehdotusten arvostelussa painotetaan muun muassa viihtyisää toteutusta, soveltuvuutta moderniin opetukseen ja tilojen muunneltavuutta. Lisäksi korostetaan koulun toiminnan mahdollistamista ja turvallista käyttöä rakennustöiden aikana.

Hankintailmoitus kilpailusta on julkisten hankintojen ilmoitusjärjestelmässä HILMA:ssa.

Lisätiedot:

Investointipäällikkö Ermo Mattila, ermo.mattila@sipoo.fi, puh. 040 1914 437


Viimeksi muokattu
24.08.2015