< Ajankohtaista
26.08.2015

Ruotsinkielinen koulutusjaosto otti kantaa suunnitelmaan kouluverkosta

Ruotsinkielinen koulutusjaosto korvaisi neljä nykyistä koulua Etelä-Sipoossa yhdellä uudella noin 350 oppilaan ruotsinkielisellä koululla. Koulutusjaosto otti maanantaina kokouksessaan kantaa sivistysosaston palveluverkkosuunnitelmaan ja antoi uusia suuntaviivoja, jotka koskevat koulutoimintaa Sipoossa. Palveluverkkosuunnitelma menee vielä käsiteltäväksi sivistysvaliokuntaan, kunnanhallitukselle ja valtuustolle, joka tekee lopullisen päätöksen asiassa.

Koulutusjaosto toivoo, että uusi koulu olisi valmis viimeistään 2022. Uusi koulu rakennettaisiin Söderkullaan esimerkiksi Neiti Miilin tien kampukselle, ja se korvaisi Söderkulla skolanin, Gumbostrands skolanin, Salpar skolanin ja Boxby skolanin.

Koulutusjaosto katsoo myös, että ruotsinkielinen koulutoiminta Pohjois-Sipoossa voitaisiin keskittää yhteen yhtenäiskouluun Nikkilään 10 - 20 vuoden tähtäimellä. Koulutusjaosto katsoo, ettei Pohjois-Sipoossa ole mahdollista rakentaa uutta koulua lähitulevaisuudessa toisin kuin Etelä-Sipoossa. Tämän takia muutokset kouluverkkoon siirtyvät pidemmälle kuin Etelä-Sipoossa.

Lisätietoja:
Ruotsinkielinen opetuspäällikkö Hannu Ollikainen, hannu.ollikainen@sipoo.fi, puh. 09 2353 7100


Viimeksi muokattu
26.08.2015
tagit: koulut