< Ajankohtaista
26.01.2018

Sipoon rakennusvalvonta järjesti rakentajaillan kaikille omakotitalorakentamisesta kiinnostuneille

Sipoon rakennusvalvonta järjesti rakentajaillan kaikille omakotitalorakentamisesta kiinnostuneille
Sipoon rakennusvalvonta järjesti yhteistyössä PRKK:n (Peruskorjaamisen ja rakentamisen kehittämiskeskus ry) kanssa rakentajaillan Lilla Villanissa kaikille omakotitalorakentamista suunnitteleville ja muutoin rakentamisesta kiinnostuneille sekä lisätietoa halunneille tiistaina 16.1.2018 klo 18.00 – 21.00.

Rakentajailta koostui kolmesta osiosta. Tilaisuuden aluksi kunnan kaavoitusyksikkö kertoi Sipoossa lähiaikoina rakennettavaksi tulevista omakotitaloalueista. Tämän jälkeen Sipoon rakennusvalvonta kertoi lupa-asioinnista sekä rakentamisen aikaisesta valvonnasta. Varsinaisessa koulutusosiossa käytiin läpi rakennushankkeen eri vaiheita painottaen erityisesti laadukasta suunnittelua ja työmaa-aikaista valvontaa sekä näiden merkitystä onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Sipoon rakennusvalvonta toivoo, että rakentamisen toteutustavasta riippumatta pientalorakentamiseen liittyvien käytäntöjen läpikäynti yhdessä tulevien rakennuttajien kanssa selkeyttää rakentamisprojektia. Tämän lisäksi koulutuksen tavoitteena oli sujuvoittaa rakentamisen lupakäsittelyjä ja rakentamisen aikaista asiointia.

Tilaisuuteen osallistui kolmisenkymmentä henkilöä. Paikallaolijat esittivät aktiivisesti kysymyksiä kunnan edustajille ja kouluttajalle ja tilaisuudessa käytiin avointa keskustelua.

Infotilaisuudesta saatiin osallistujilta paljon positiivista palautetta ja koulutuksen anti koettiin tärkeäksi oman rakennusprojektin kannalta. Osallistujista oli myös mukava tavata kunnan edustajia kasvotusten. Vastaavanlaiselle tilaisuudelle on varmasti tarvetta jatkossakin ja niitä tullaan järjestämään tarpeen mukaan.

Lisätietoja:
Ulla-Maija Upola, rakennusvalvontapäällikkö, puh. 040 191 6032, ulla-maija.upola@sipoo.fi
Staffan Mickos, johtava rakennustarkastaja, puh. 040 191 4498, staffan.mickos@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
26.01.2018