< Ajankohtaista
13.02.2018

Sipoossa kokeillaan kielisuihkua päiväkodeissa ja kouluissa

Sipoon kunnassa on käynnistynyt kielisuihkukokeilu. Kielisuihkutusta annetaan tänä keväänä kahdessa päiväkodissa, neljässä esikouluryhmässä sekä muutamassa koulussa. Mukana on sekä suomen- että ruotsinkielisiä yksiköitä.

Kielisuihkutuksen ideana on tutustuttaa lapset vieraisiin kieliin ja saada heidät kiinnostumaan vieraista kielistä ja kulttuureista. Suihkutettavia kieliä ovat muun muassa saksa, ranska ja englanti. Kielisuihkutus on osa kunnan kielihanketoimintaa, jolle kunta on saanut rahoitusta Opetushallitukselta.

Kielisuihkutuksessa kieliin tutustutaan leikin ja laulun avulla. Lapsille jo omalla kielellä tutuksi tulleet laulut tarttuvat helposti myös vieraskielisillä sanoilla. Samalla lauluista on helppo opetella lyhyitä vieraskielisiä tervehdyksiä, numeroita ja värejä. Erilaiset toiminnalliset leikit, kuten hippa tai tervapata, joissa käytetään muutamaa vieraankielen sanaa innostavat lasta itse tapailemaan vierasta kieltä. Kieltä saadaan mukaan myös arjen tilanteisiin; vaatesanoja pystyy opettelemaan pukiessa vaatteita sekä ruokasanoja ruokailun yhteydessä.

Sipoossa kokeilussa ovat mukana päiväkoti Miili sekä Södra-Paipis gruppis. Kouluista mukana ovat Lukkarin, Leppätien ja Jokipuiston koulut sekä Salpar skola. Lisäksi kielisuihkua kokeillaan neljässä esikouluryhmässä.

Lisätiedot:
Hankekoordinaattori Riikka Lindberg, puh. 040 594 1086, riikka.lindberg@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
13.02.2018
tagit: koulut