< Ajankohtaista
27.02.2018

Unelmien oppimaisema

Unelmien oppimaisema
Sipoon kunta osallistuu ITK2018-konferenssiin (interaktiivinen tekniikka koulutuksessa) 11.-13.4 Hämeenlinnan Aulangolla.

Koulujen opetussuunnitelma uusittiin vuonna 2016. Se velvoittaa opettajia uudistamaan opetusta monipuolisemmaksi ja vähemmän sidonnaiseksi oppiaineisiin. Opetustilanne muuttuu. Käyttämällä erilaisia digitaalisia alustoja voidaan tietoa sekä hakea että luoda yhdessä.

Sipoon kunta haluaa luoda unelmien oppimaiseman, jossa oppimista tuetaan digitaalisin keinoin. Tätä varten saa jokainen 4.-9. luokan oppilas oman kannettavan Chromebook-tietokoneen. Peruskoulun jälkeen tietokone jää oppilaan omaksi laitteeksi.

Koulutuspalveluiden erityissuunnittelija Juhani Kärki sanoo, että opetus ei enää ole paikkaan sidottu. Oppimisympäristöjä muokataan joustavammiksi ja monimuotoisemmiksi sekä tukemaan sosiaalisuutta. Kärki sanoo monen luulevan, että pienillä kyläkouluilla on vaikeuksia seurata kehitystä. Asian laita ei kuitenkaan ole näin. Päinvastoin, kyläkoulut ovat olleet nopeita ottamaan käyttöön uutta tekniikkaa, huomauttaa Kärki.

Lisätietoja:
Erityissuunnittelija Juhani Kärki, juhani.karki@sipoo.fi, puh. 040 480 7963


Viimeksi muokattu
27.02.2018