< Ajankohtaista
05.03.2018

Maavoimat tiedottaa: Kehä 118 -paikallispuolustusharjoitus 5.-9.3.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 118 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 5.–9.3.2018 Uudenmaan alueella.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa yhteensä noin 430 henkilöä ja lisäksi sotilaspoliisijoukkue Ruotsin puolustusvoimien Livgardetista. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Rainer Mäkelä.

Harjoituksen tavoitteena on henkilöstön osaamisen ja viranomaisyhteistoiminnan kehittäminen paikallispataljoonan tehtävissä ja kokoonpanossa sekä joukkojen paikallistuntemuksen lisääminen. Nopeasti kehittyvät tilanteet korostavat paikallisjoukkojen roolia Uudenmaan puolustuksessa yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Lisäksi harjoitus mahdollistaa Kaartin jääkärirykmentin ja Ruotsin Livgardetin kahdenvälisen toiminnan kehittämisen sekä hyvien käytänteiden jakamisen käytännön toiminnan tasolla. Livgardetin sotilaspoliisijoukkue toimii harjoituksessa osana suomalaista sotilaspoliisikomppaniaa. Ruotsin Livgardet on Kaartin jääkärirykmentin yhteistyöjoukko-osasto ja joukko-osastojen puolustusyhteistyö keskittyy ensisijassa harjoitus- ja koulutustoimintaan. Kehä 118 -harjoitukseen liittyy myös viranomaisten yhteistoimintaharjoitus 5.3.2018, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten yhteistoimintavalmiuksia paikallisella tasolla (Itä- ja Keski-Uusimaa).

Joukojen toiminta painottuu Itä-Uudenmaan alueelle. Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet saattavat aiheuttaa melua päivittäin kello 7–22 Porvoon Tolkkisten, Emäsalon ja Hermanninsaaren alueilla sekä Sipoon Kalkkirannan alueella.

Harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebook ja Twitter hashtagilla #kehä118.


Viimeksi muokattu
05.03.2018