< Ajankohtaista
16.03.2018

Tutustu Nikkilän Sydämen alueen katusuunnitelmiin

Nikkilän Sydämen alueen katuhankkeet alkavat kesän 2018 aikana. Katujen saneeraaminen ja linja-autoterminaalin rakentaminen tuovat entistä turvallisemman ja viihtyisämmän ympäristön Nikkilän keskustaan.

Uusi linja-autoterminaali sijoittuu Kuntalan kiinteistön edustalle Nikkiläntien ja Sipoon pääkirjaston väliselle osuudelle. Linja-autoterminaali koostuu neljästä pysäkkilaiturista ja selkeästi erotelluista odotusalueista. Iso Kylätien saneerauksen suunnittelun johtoajatuksena on ollut Nikkilän keskustan ja Iso Kylätien ilmeen ja kulttuuristen kerrostumien säilyttäminen.

Suursuonkuja on suunniteltu muutettavan toiminnallisesti hyväksi ja ympäristöön istuvaksi kaduksi. Katu palvelee muun muassa Sibbo Gymnasiumia, Wessman-taloa, tulevaa Nikkilän Sydämen päiväkotia ja lähiliikuntapaikkoja sekä alueen asuintaloja. Suunnitelmissa onkin kiinnitetty erityistä huomiota alueen oppilaitosten ja päiväkotien lasten turvalliseen kulkuun ja saattoliikenteen toimivuuteen.

Iso Kylätien saneerauksesta aiheutuvista poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan ennakoidusti ja säännöllisesti. Iso Kylätien katutöiden takia myös HSL:n linja-autoliikenne ajaa kesästä alkaen poikkeusreitillä.

Linja-autoterminaalia ja Suursuonkatua koskevat katusuunnitelmat ovat nähtävillä 15.3.-1.4.2018, jonka aikana suunnitelmia koskevat muistutukset tulee jättää. Kuulutus ja katusuunnitelmat löytyvät kunnan nettisivuilta (Linja-autoterminaali ja Iso kylätie (https://www.sipoo.fi/fi/kuulutukset/?a=viewItem&itemid=54830) sekä Suursuonkatu (https://www.sipoo.fi/fi/kuulutukset/?a=viewItem&itemid=54831)). Terminaalin visuaaliseen ilmeeseen, kuten puustoon ja muuhun kasvillisuuteen, voit vaikuttaa osallistavan havainnekuvan kautta täällä.

Lue tarkemmin Nikkilän Sydämen alueen katusuunnitelmista sekä kokonaishankkeesta Sipoo Rakentaa ja kehittää -www-sivuilta www.sipoorakentaajakehittaa.fi, ja seuraa meitä Facebookissa. https://www.facebook.com/sipookehittaa/

Lisätietoja Nikkilän Sydämen alueen katuhankkeista:

Lari Sirén
vt. kuntatekniikan päällikkö
Sipoon kunta
09 2353 6802

Ilona Heikkinen
Projektisuunnittelija
Sipoon kunta
040 191 4231


Viimeksi muokattu
16.03.2018