< Ajankohtaista
20.03.2018

Nuortenideat.fi -vaikuttamispalvelu käyttöön Sipoossa

Sipoon kunnan nuorisopalvelut on ottanut käyttönsä nuortenideat.fi -palvelun. Nuortenideat.fi on vaikuttamispalvelu kaikille nuorille Suomessa.

Valtakunnallinen Nuortenideat.fi on osa oikeusministeriön verkossa toimivia demokratiapalveluita. Kehittämistyössä on ollut mukana sekä nuoria että nuorisoalan toimijoita (mm. kuntia, järjestöjä ja kouluja). Vaikuttamispalvelua voivat käyttää nuoret ja nuorten kanssa toimivat tahot.

Nuortenideat.fi tarjoaa matalan kynnyksen osallistua, vaikuttaa sekä kertoa omat mielipiteet organisaatioiden toiminnan kehittämiseksi. Oman idean kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista, mutta ideoita voi selata, kommentoida ja kannattaa kirjautumatta.

Rekisteröitymisen jälkeen, voi luoda ideoita yksin tai yhdessä muiden kanssa. Idea voi liittyä esimerkiksi kouluun, kotikuntaan tai harrastusjärjestöön. Kun idea on julkaistu, muut käyttäjät voivat kannattaa ja kommentoida sitä. Tämän jälkeen idea siirtyy kunnan vastuuhenkilöiden (Sipoon kunnan nuorisotyöntekijät) käsittelyyn. Vastuuhenkilöt ohjaavat ehdotuksen tai kysymyksen eteenpäin, jotta siihen saadaan vastaus.

PALVELUN TAVOITTEET:

  • Tukea vuorovaikutusta sekä yhteistyötä nuorten ja kunnan, oppilaitosten, järjestöjen tai muiden toimijoiden välillä
  • Tuoda nuorten mielipiteet esiin, keskustella niistä ja huomioida ne päätöksenteossa
  • Tarjota nuorille esteetön ja tasa-arvoinen mahdollisuus kertoa, kysyä ja tulla kuulluksi
  • Tarjota nuorille mahdollisuus seurata asioiden käsittelyä ja niistä tehtyjä päätöksiä

Palvelun tuottavat yhteistyössä Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti, oikeusministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö.


Viimeksi muokattu
20.03.2018