< Ajankohtaista
23.04.2018

Sipoo ja Lempäälä toimivat jatkossa toistensa "digisparraajina"

Sipoon kunta ja Lempäälän kunta ovat aloittaneet yhteistyön digikehittämisessä. Yhteistyössä kunnat sparraavat toisiaan muun muassa digiprojektien läpiviennissä sekä uusien toimintatapojen ja teknologioiden käyttöönotossa.

Yhteistyöhön kuuluu avoin kehittäminen ja digitalisaatioon liittyvien tietojen ja kokemuksien jakaminen. Käytännössä yhteistyötä toteutetaan muun muassa vierailujen merkeissä ja henkilöstövaihdolla, jossa työntekijät käyvät tekemässä töitä toisessa kunnassa. Yhteistyöllä pystytään hyödyntämään toisen kunnan parhaita käytäntöjä.

- Tavoitteenamme on hyödyntää vastavuoroisesti toistemme osaamista ja resursseja. Sipoon ja Lempäälän työntekijät työskentelevät konkreettisesti toistensa apuna ja sparraavat toisiaan toimintatapojen kehittämiseen, kuvailee Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Sipoo ja Lempäälä tunnetaan kuntakentässä digitaalisten palveluiden kehittämisen edelläkävijöinä. Jatkossa kunnat pyrkivät yhteistyöllä luomaan entistäkin enemmän konkreettisia kuntalaisia hyödyttäviä digitaalisia ratkaisuja. Suunnitelmissa on siis digiprojektien konsultointiavun antamista puolin ja toisin, kokemusten vaihtoa sekä mahdollisesti tulevaisuudessa myös yhteisiä projekteja.

Yhteistyö alkamisesta on sovittu kunnanjohtajien kesken loppuvuodesta 2017.

- Lempäälä ja Sipoo oppivat tekemällä yhdessä. Tavoitteemme sparrauksesta ovat astetta korkeammalla ja syvällisempää, kuin pelkkä benchmarking. Olen varma, että molemmat osapuolet kehittyvät, sanoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Lisätiedot:
Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas, puh. 040 752 9803, mikael.grannas@sipoo.fi
Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö, puh. 040 133 7803, heidi.ramo@lempaala.fi


Viimeksi muokattu
23.04.2018