< Ajankohtaista
28.05.2018

Sydäniskureita nyt useissa julkisissa tiloissa Sipoossa

Sydäniskureita nyt useissa julkisissa tiloissa Sipoossa
Kunta on hankkinut useisiin kokoontumistiloihin ja liikuntatiloihin Sipoossa sydäniskureita, eli defibrillaattoreita. Laitteet ovat maallikoiden käyttöön tarkoitettuja, eli kuka tahansa pystyy niitä käyttämään.

Sydäniskuri palauttaa sydämen oikean rytmin sähköiskun avulla ja saattaa siten jopa pelastaa ihmishengen.

Sydäniskuri neuvoo käyttäjäänsä kohta kohdalta heti, kun laitteeseen painetaan virta päälle. Laite tunnistaa luotettavasti rytmihäiriön. Se mittaa potilaan sydämenlyöntejä. Jos sähköiskua sydämeen ei tarvita, ei laite myöskään sellaista anna.

Hätätilanteessa soita hätänumeroon ja aloita ensin perinteinen painalluselvytys. Jonkun muun kuin elvyttäjän kannattaa lähteä hakemaan sydäniskuria.

Kunta on hankkinut useampia sydäniskureita. Sydäniskureita on mm. Söderkullan kirjastossa, Sipoonlahden koulussa, Nikkilän kirjastossa, Monitoimihallissa, Juhlatalolla, Talman koululla, Nikkilän Sydämessä, Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman fysioterapia-osastolla sekä kunnan varikolla. Lisäksi kunnalla on ollut jo pidempään ammattilaisten käyttöön laitteita terveyspalveluissa. Iskurit rekisteröidään myös elvytyslaitteiden tietokantaan https://www.defi.fi.

Kunta on myös järjestänyt käyttöönottokoulutuksen 26.4. niiden toimipisteiden henkilöstölle, joissa laitteita on. Laitteiden käyttö kuitenkin onnistuu hyvin myös ilman koulutusta.

Lisätiedot:
Työympäristöpäällikkö Tiina Salonen, 050 404 7756, tiina.salonen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
28.05.2018