< Ajankohtaista
28.05.2018

Söderkullan frisbeegolfrata jälleen avattu

Söderkullan frisbeegolfrata jälleen avattu
Kalliomäen uuden asuinalueen rakentamisen vuoksi puolet Söderkullan frisbeegolfradasta on ollut suljettuna. Korvaavat väylät ovat nyt valmiit ja uusittu 12-väyläinen rata on jälleen kaikkien vapaasti pelattavissa.

Alkuperäinen Söderkullan rata oli haastavuudeltaan sopivan monipuolinen ja joka tason heittäjän mieleen. Radan uudistus on sipoolaisen Juha Kydön käsialaa.

-Alueen rakentamisen myötä vanhaa frisbeegolfrataa ei olisi jäänyt jäljelle kuin muutama väylä ja olikin haasteellista saada alueelle suunniteltua samaan tarpeeseen sopivat väylät. Onnistuin mielestäni hyvin säilyttämään ominaisuudet, josta kaikki Söderkullan radassa pitivät. Vaikka peräti 11 väylää on kokonaan uusia, tuntuu silti kuin pelaisi "vanhassa Södiksessä". Turvallisuus ja pelin kulku parani myös huomattavasti ja todennäköisesti jatkossa ei näe enää niin suuria jonoja pidemmillä väylillä sekä vaaratilanteita niin muiden ulkoilijoiden kuin heittäjienkään kanssa, kertoo Kytö.

Radan muutostöistä on vastannut kunnan Liikuntapalvelut. Uudistetun radan epävirallinen avajaiskisa järjestetään keskiviikkona 30.5.2018 klo 17:00 alkaen. Kisa on avoin ja ilmainen kaikille lajista kiinnostuneille, frisbeegolf-aiheisia palkintoja arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken. Tarjolla myös grillimakkaraa sekä tuotemyyntiä.

–Tervetuloa kokeilemaan uutta Södiksen rataa, olit sitten pitkään pelannut harrastaja tai vasta lajiin tutustuja, rata sopii hyvin kaikille, toivottaa Kytö.

Radalle pääsee Sipoonlahden koulun länsipuolelta. Miilin alueen rakennushankkeiden vuoksi jätäthän autosi vain pysäköintiin osoitetuille alueille.

Kuva 1: Radan uudistuksen suunnitellut sipoolainen Juha Kytö.Kuva 2: Uusitun Söderkullan frisbeegolfradan kartta.

 


Viimeksi muokattu
28.05.2018
tagit: liikunta