< Ajankohtaista
23.07.2018

Lasten maalaukset muurattiin uuden päiväkodin peruskiveen Nikkilässä

Lasten maalaukset muurattiin uuden päiväkodin peruskiveen Nikkilässä
Nikkilään rakennettavan uuden päiväkodin perustuksia on valettu heinäkuussa. Kesäkuussa Nikkilän päiväkodin lapsille annettiin tehtäväksi tehdä maalauksia ja kertoa terveisiä tulevalle päiväkodille. Lapset tekivät ison nipun hienoja ja värikkäitä maalauksia. Lasten terveiset siirtyivät osaksi uutta lapsille suunnattua rakennusta, kun maalauksia muurattiin uuden päiväkotirakennuksen peruskiveen 23.7.2018.

Lapsilta tuli paljon maalauksia, jotka on valokuvattu ja esitellään Sipoon kunnan sosiaalisen median kanavilla. Maalauksista lasten tekemä yhteisteos ja kortti laitettiin kestävään putkeen, joka muurattiin päiväkodin perustuksiin. Lasten maalausten muuraaminen uuden päiväkodin peruskiveen tehtiin osana rakennustöitä ilman isompaa tilaisuutta. Ajankohtaisten tavaroiden ja muistojen muuraaminen rakennuksen peruskiveen on vanha perinne, jolla juhlistetaan keskeisen rakennuksen rakentamista.

Kunnan rakennuttajainsinööri Rainer Långsjö ja projektisuunnittelija Ilona Heikkinen sekä urakoitsija KymppiRakenne Oy ovat iloisia, kun lapset saatiin tällä tavalla osaksi rakennusprojektia. Sipoon kunnan varhaiskasvatuksesta suunnittelija Petra Salomaa sekä Nikkilän päiväkodin johtaja Barbro Viileinen olivat mielellään mukana tempauksessa. Nikkilän Sydämen päiväkodille järjestetään syyskuussa myös nimikilpailu, josta tulee myöhemmin lisää tietoa.

Uusi päiväkoti rakennetaan Nikkilän Sydämen sivistyskeskuksen viereen puistoalueelle. Päiväkodin tiloista on suunniteltu monikäyttöisiä, ja ne tulevat palvelemaan suomen- ja ruotsinkielisiä ryhmiä sekä avoimen päivähoidon ryhmää. Rakennuksen tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hyvään toiminnalliseen kokonaisuuteen sekä lapsen mittakaavaan. Tilat tarjoavat viihtyisät, terveelliset ja turvalliset puitteet nykypedagogiikan toteuttamiselle. Muunneltavuutensa ansiosta rakennuksen tiloja voivat hyödyntää ja varata myös eri ryhmät sekä yksittäiset kuntalaiset. Tämä vahvistaa kyläyhteisöllisyyttä ja yhteistyötä myös päiväkodin ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

Uusi päiväkoti rakentuu samalle alueelle Nikkilän Sydämen sivistyskeskuksen, toisen asteen oppilaitosten ja kirjaston kanssa. Eri ikäisille lapsille on selkeää hyötyä siitä, että samalla alueella toimii eri ikäisten koulutusta ja päivähoitoa. Lasten oppimisympäristöstä tulee luontevasti laaja-alaisempi, kun eri ikäryhmät ovat läsnä saman alueen sisällä. Myös tilojen ja varsinkin piha-alueiden yhteiskäyttö mahdollistuu.

Lue lisää ja katso kuvat: Sipoo rakentaa ja kehittää -Facebook

 

Lisätietoja:
Ilona Heikkinen, projektisuunnittelija
ilona.heikkinen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
24.07.2018