< Ajankohtaista
30.07.2018

Vaali hyvää hygieniaa uimarannoilla

Lämpimällä säällä uimarannoilla vierailee paljon uimareita. Lämmin sää ja suuri ihmisjoukko lisäävät uimaveden välityksellä tarttuvien tautien todennäköisyyttä.

Terveydensuojelusuunnittelija Juho Kutvonen Porvoon ympäristöterveydenhuollosta muistuttaa, että

  • Ripuli-tai oksennustaudissa ei tule mennä uimaan. Vatsaoireiden päättymisen jälkeen tulee välttää uimista yleisillä uimarannoilla kahden viikon ajan.
  • Vaipanvaihdon yhteydessä ei vauvan peppua tule pestä uimarannan vedessä.
  • Uimaveteen ei saa ulostaa tai virtsata
  • Yleisellä uimarannalla uimaveteen ei saa viedä kotieläimiä vilvoittelemaan

Porvoon ympäristöterveydenhuoltoon on tullut tietoja yksittäisistä vatsatautiin sairastuneista henkilöistä, jotka ovat uineet Loviisan Taikarannalla Hopjärvellä. Sairastumisten yhteyttä uimaveteen ei ole voitu varmistaa. Ympäristöterveydenhuolto on kuitenkin varmuuden vuoksi ottanut uimavedestä ylimääräisiä näytteitä. Tulosten odotetaan valmistuvan ensi viikon aikana ja tuloksista tiedotetaan erikseen.

Jos epäilet, että oireesi johtuvat uimavedestä, ole yhteydessä omaan terveyskeskukseen hoidon tarpeen arviointia ja mahdollista näytteenottoa varten.

Epäillyistä uimiseen liittyvistä sairastumisista voi ilmoittaa lisäksi ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi tai päivystävälle terveystarkastajalle puhelin 040 168 8844 klo 9-12. 

Lisätietoja antaa:
vs. terveydensuojelusuunnittelija Juho Kutvonen puh. 040 168 5599


Viimeksi muokattu
31.07.2018