< Ajankohtaista
12.09.2018

Kunta purkaa huonokuntoisen Soltuna-talon Nikkilässä - rakennuksen osia huutokaupataan

Kunta purkaa huonokuntoisen Soltuna-talon Nikkilässä - rakennuksen osia huutokaupataan
Kiinteistö osoitteessa Iso Kylätie 10 ja sen mukana Soltuna-niminen omakotitalo on siirtynyt Sipoon kunnan omistukseen elokuussa 2018. Ajan myötä vaurioitunut, erittäin huonokuntoinen rakennus puretaan syksyn aikana ja alue siistitään. Kiinnostuneet voivat ostaa Soltunan osia julkisessa huutokaupassa, joka on tarkoitus järjestää lokakuussa.

Kiinteistö osoitteessa Iso Kylätie 10 sijaitsee keskeisellä Nikkilän keskustakorttelialueella, jonka kehittäminen on kunnalle strategisen tärkeää. Tästä syystä kiinteistö hankittiin kunnalle osana vaihtokauppaa. Vuosien varrella kiinteistöllä sijaitseva 1920-luvulla rakennettu puutalo on päässyt erittäin huonoon kuntoon. Lisäksi se jää Nikkilän keskusta-alueen kehittämisen ja Iso Kylätien saneerauksen alle. Myöhemmin tulevaisuudessa kunta tarvitsee tontin toisen asteen koulutuksen tilojen laajentamista varten. Näistä syistä talo puretaan. Viranomaiset ovat myöntäneet luvan rakennuksen purkamiseen.

- Koska rakennus on ollut osa Nikkilän rakennusperimää ja sen osista on tullut kysymyksiä kuntalaisilta, on kunta päättänyt järjestää julkisen huutokaupan ja myydä Soltunan osina kiinnostuneille, kertoo tilapalvelupäällikkö Juha Pohjonen Sipoon kunnasta.

Rakennuksesta huutokaupataan muun muassa osiksi puretut kaksi kaakeliuunia, ikkunapokat, väliovet ja hirsirunko. Hirsirunko tarjotaan sellaisenaan purettavaksi ja poiskuljetettavaksi. Kunta ei takaa hirsirungon toimivuutta kuljetuksen jälkeen, eikä vastaa rungossa olevista vaurioista. Myös muut osat myydään siinä kunnossa, missä ne ovat. Huudettujen osien poisviennin aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin huutokaupan yhteydessä. Tavaroiden poisviennin jälkeen kunta rakentaa tontille keskustan pysäköintiä ja helpottaa Nikkilän pysäköintitilannetta. Pysäköinti voi olla tontilla, kunnes tontti tarvitaan sen lopulliseen käyttötarkoitukseen.

Rakennuksesta kaupataan lisäksi pienempiä osia Toimintakeskus Risteyksen ylläpitämässä kierrätysmyymälässä entisen matkahuollon tiloissa kahvila Dösiksen yhteydessä. Huutokauppaa valmistellaan parhaillaan, ja sen yksityiskohdista ja järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin syyskuun aikana.

Lisätiedot:
Tilapalvelupäällikkö Juha Pohjonen, Sipoon kunta, juha.pohjonen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
12.09.2018