< Ajankohtaista
13.09.2018

Sipoon ikäihmisille kyläkonserttien sarja tänä syksynä

Ikäihmisille suunnattu konserttitarjonta laajennetaan Sipoon kylissä järjestettäväksi konserttisarjaksi. Valoa syksyyn -konserttisarja tuo muun muassa Angelika Klasin, Heikki Oraman, Erkki Liikasen ja Juha Hostikan kaltaiset solistit Sipoon kyliin. Iltapäiväkonserttien ohjelmistoissa seikkaillaan esimerkiksi Otsin ja Merikannon sävellysten tunnelmissa sekä evakkoreen kyydissä.

Syksyn konsertit järjestetään Nikkilän Artborgissa, Paippisten Widegårdissa, Talman VPK:lla ja Kalkkirannan Träskbergassa. Konsertteihin kutsutaan erityisesti iäkkäitä kuulijoita, joille matka kaupunkien kulttuuritapahtumiin on liian pitkä.

–Tarkoituksemme on tuoda väriä ikäihmisten elämään ja kulttuuri heidän lähelleen. Kulttuurielämykset kuuluvat kaikenikäisille. Haluamme myös lisätä yhteisöllisyyttä kylissä ja saada kyläläiset tunnistamaan mahdollisia yksin eläviä naapureitaan, jotka saattaisivat kaivata apua ja seuraa, kertoo palvelujohtaja Helena Räsänen Sipoon kunnan ikääntyneiden ja vammaisten palveluista.

Konsertteihin on vapaa pääsy avajaiskonserttia lukuun ottamatta. Ensisijaisesti paikalle toivotaan ikäihmisiä ja heidän mahdollisia saattajia. Avajaiskonsertti poikkeaa muista konserteista siten, että osa paikoista on varattu erikseen kutsutuille ikäihmisille. Muille kuin kutsuvieraille avajaiskonsertti on maksullinen. Konserteissa on lisäksi maksullinen kahvitarjoilu, jonka järjestävät paikalliset järjestöt.

Valoa syksyyn -konserttisarjan järjestävät yhdessä Musiikkiopisto Sipoossa, Lohjan kaupunginorkesteri, Sipoon kunnan ikääntyneiden palvelut ja Lival Oy, jonka tuki mahdollistaa konserttien järjestämisen. Sipoon kunnan ikääntyneiden palvelut, Musiikkiopisto Sipoossa ja Lohjan kaupunginorkesteri ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Uutena yhteistyöhön ovat saatu mukaan Lival Oy, jonka ansiosta toiminta on saatu laajennettua konserttisarjaksi.

Valoa syksyyn -konserttisarja

La 22.9. klo 14 Avajaiskonsertti Artborg, Nikkilä (Pilvilinnantie 2)
Angelika Klas + Leppälä band,
Osa paikoista varattu kutsuvieraille ja ikääntyneiden palveluiden asiakkaille, muille liput 15€/20€ euroa.
Lippuja voi ostaa vain ennakkoon osoitteesta netticket.fi tai varata sähköpostitse kimmo.sillanmikko@sipoo.fi. Lippuja myynnissä rajoitettu määrä.

La 13.10. klo 14 Widegård, Paippinen (Paippistentie 1134)
Juha Hostikka & Saarikoski-kvartetti, "Merikanto 150 v", Vapaa pääsy

La 27.10. klo 14 Träskberga, Kalkkiranta (Nevaksentie 340)
Heikki Orama + Leppälä band "Georg Ots", Vapaa pääsy

La 3.11. klo 14 Talman VPK:n talo (Talmankaari 65)
Erkki Liikanen + Leppälä band, "Svengaava evakkoreki", Vapaa pääsy

 


Viimeksi muokattu
13.09.2018
tagit: kulttuuri