< Ajankohtaista
14.09.2018

Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen alkaa ensi viikolla Sipoon varhaiskasvatuksessa

Muistathan, että Sipoon päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa siirrytään hoitoaikojen sähköiseen ilmoittamiseen ensi viikon maanantaina, eli 17.9.2018.

Maanantaista alkaen lapsen hoitoajat tulee ilmoittaa internetissä eVarhaiskasvatus-portaalissa osoitteessa https://sote.easiointi.fi/fi/web/sipoo-vaka.

Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen mahdollistaa esimerkiksi erilaisista paperisista loma-aikojen hoidontarvekyselyistä luopumisen. Tiedot eVarhaiskasvatus-portaalista siirtyvät suoraan varhaiskasvatusohjelmaan.

Hoitoaikojen ilmoittaminen portaalissa on helppoa. Voit tutustua portaalin käyttöohjeeseen tästä linkistä. Päiväkodeissa tarjotaan myös opastusta portaalin käyttöön ensi viikolla. Lapsesi päiväkodista ilmoitetaan opastuksen tarkasta ajankohdasta.

Portaali avautuu käyttöösi 17.9.2018, jonka jälkeen kaikki etukäteen tiedossa olevat hoitoajat tulisi ilmoittaa portaalissa. Portaalissa huoltajat ilmoittavat siis lapsen hoitotarpeen, eli esimerkiksi loma-ajan poissaolot päivähoidosta ilmoitetaan portaaliin. Portaaliin voi ilmoittaa myös, jos tietää etukäteen, että lapsi on poissa esimerkiksi lääkärikäynnin takia. Tieto menee e-palvelun kautta päiväkotiin ja päiväkodin sähköisiin järjestelmiin suoraan. Äkilliset sairastumiset ja äkilliset poissaolot tulee ilmoittaa puhelimitse lapsen varhaiskasvatusyksikköön.

Pääsääntöisesti seuraavan kuukauden hoitoajat tulisi ilmoittaa järjestelmään viimeistään viikkoa ennen seuraavan kuukauden alkua. Jos työstäsi tai opiskelustasi johtuvista syistä hoitoaikojen ilmoittaminen riittävästi etukäteen ei onnistu, tulee sinun sopia erikseen hoitoaikojen ilmoitusajankohdista lapsesi hoitopaikan kanssa. Voit myös halutessasi ilmoittaa portaalissa hoitoajat esimerkiksi useiksi kuukausiksi etukäteen, jos hoitoajat ovat jo tiedossa tai pysyvät aina samoina.

Mitä tarkemmin varhaiskasvatuksessa tiedetään etukäteen lasten varatut hoitoajat, sitä paremmin onnistuu henkilökunnan työaikojen suunnittelu. Tämä tarkoittaa lapsellesi sitä, että hoitopaikassa on tuttu henkilökunta paikalla ja vähemmän sijaisia. Hoitoaikojen sähköiseen ilmoittamiseen siirtyminen ei muuta tällä hetkellä hoitomaksukäytäntöjä Sipoossa, vaan edelleen hoitomaksu määräytyy hoitoaikasopimuksen mukaisesti.

Mukavaa alkavaa syksyä toivottaen!
Sipoon kunnan varhaiskasvatuspalvelut


Viimeksi muokattu
14.09.2018