< Ajankohtaista
20.09.2018

Nikkilän Sydämen päiväkodin toimintakieltä ja Pohjois-Paippisten varhaiskasvatuksen vaihtoehtoja käsitellään sivistysvaliokunnassa

Sipoon sivistysvaliokunta käsittelee Nikkilän Sydämen päiväkodin toimintakieltä ja Pohjois-Paippisten varhaiskasvatuksen vaihtoehtoja kokouksessaan maanantaina 24.9.2018.

Voit tutustua kokouksen esityslistaan tästä linkistä.

Varhaiskasvatuksen järjestämistavoista Pohjois-Paippisissa on selvitetty neljää eri vaihtoehtoa. Tällä hetkellä Pohjois-Paippisissa toimii ryhmäperhepäiväkoti Pikkupirtti. Ryhmäperhepäiväkotien toimintaan liittyy kuitenkin useita haasteita, joita päiväkotitoiminnassa ei ole. Ehdotuksen mukaan Pikkupirtin toiminta muutettaisiin päiväkotitoiminnaksi ja rakennusta laajennettaisiin siten, ettei se vaadi kunnalta investointeja. Kunta selvittää yksityisen vuokranantajan mahdollisuuksia laajentaa rakennusta ja vuokrata sen päiväkotitoimintaa varten.

Nikkilän Sydämen päiväkodin toimintakieleksi ehdotetaan nyt suomea. Aiemmin päiväkotirakennuksessa on ajateltu olevan toimintaa sekä suomeksi että ruotsiksi. Kaksikielisyys johtaisi kuitenkin siihen, että Nikkilän alueella ei enää toimisi yhtään täysin ruotsinkielistä päiväkotia. Sivistysjohtaja ehdottaa, että jatkossa Nikkilän Sydämen päiväkodissa järjestettäisiin varhaiskasvatusta suomeksi ja Nikkilän päiväkodissa ruotsiksi, jotta alueen palveluverkko säilyy monipuolisena. Näin perheet voisivat valita itselleen parhaiten soveltuvan vaihtoehdon joko suomenkielisestä, ruotsinkielisestä tai kaksi kieltä saman katon alla olevasta päiväkodista.

Lisätiedot:
Varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja, 050 3625 279, mervi.keski-oja@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
20.09.2018