< Ajankohtaista
20.09.2018

RUOKA- JA JUOMAVESI TULEE KEITTÄÄ SÖDERKULLAN KESKUSTASSA JA TAASJÄRVELLÄ SIPOOSSA!

Sipoossa Söderkullan vesitornista ja verkostosta otetuista vesinäytteistä on todettu pintavesisaastutukseen viittaavia bakteereja. Osa tutkimuksista on vielä kesken. Terveyskeskuksessa ei ole havaittu tavallisesta poikkeavaa vatsaoireilua.

Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä tulee ruoka- ja juomavesi varmuuden vuoksi keittää noin viiden minuutin ajan. Vesi on keitettävä tässä kartassa (pdf) näkyvillä alueilla. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella keittämättömällä verkostovedellä. Astioita voi käyttää tiskaamisen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen.

Kun klikkaat karttakuvaa alla, avautuu pdf-kartta, josta keittokehoitusaluetta voi tarkastella tarkemmin.

Vesilaitos on eristänyt vesitornin verkostosta ja on käynnistämässä verkostohuuhteluita. Söderkullan vesitorni pestään ja desinfioidaan huomenna (21.9.2018). Ympäristöterveydenhuolto ja Vesilaitos selvittävät poikkeaman syytä. Vesilaitos järjestää väliaikaisen vedenjakelun Söderkullan K-Supermarketin (Rautatiekuja 4, Söderkulla) pihalle kello 16:een mennessä. Omat vesiastiat tulee ottaa mukaan. Väliaikainen vedenjakelu on paikalla kello 22:een tänään (20.9.) ja huomenna (21.9.) kello 07 alkaen.

Jos epäilet sairastuneesi vatsaoireisiin juomaveden vuoksi, ota yhteyttä omaan terveysasemaan hoidon tarpeen arviointia varten. Sipoolaiset voivat olla yhteydessä terveysasemalle puhelimitse numeroon 09 2353 6001.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran 21.9.2018 klo 15.

Vastauksia tavanomaisimpiin ja kysytyimpiin kysymyksiin bakteereista vesijohtovedessä


Viimeksi muokattu
24.09.2018