< Ajankohtaista
21.09.2018

Haluatko jatkossa Sipoon Veden tiedotustekstiviestit? - Varmista, että numerosi on UMS-järjestelmässä

Sipoon Vesi käyttää tekstiviestitiedottamiseen UMS-järjestelmää. Järjestelmän avulla lähetettiin myös torstaina 20.9.2018 tieto vedenkeittokehotuksesta Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä niille asiakkaille, joiden tiedot ovat järjestelmässä ja joiden puhelinliittymän osoite on alueella, jossa keittokehotus on voimassa.

Yhteystiedot järjestelmään kerätään julkisista rekistereistä järjestelmän käyttäjän ja viranomaisten valtuutuksella. Esimerkiksi salainen osoite tai puhelinnumero voi olla syynä siihen, ettei tiedotustekstiviestiä tule. Huomaathan myös, että yritysliittymä ei yleensä ole rekisteröity kotiosoitteeseesi, vaan yrityksen osoitteeseen. Jos yrityksen osoite on muualla kuin tiedotettavalla alueella, ei tekstiviestiä tule.

Tässä verkkoportaalissa voit tarkistaa mitä tietoja sinusta tai yrityksestäsi on tallennettu: http://sipoo.ums-asiakasportaali.fi/
Voit myös tehdä muutoksia tietoihisi tai ottaa sinulle lähetettävät tiedotteet pois käytöstä. Kun kirjaudut verkkoportaalissa, kirjoita Kunta/Yritys-kenttään Sipoo ja puhelinnumerokenttään numerosi. Jätä sähköpostiosoitekenttä tyhjäksi ja laita ruksi kohtaan henkilökohtainen. Tällöin saat pinkoodin kirjautumista varten tekstiviestillä. Kun syötät kirjautumiseen saamasi pinkoodin, pääset muokkaamaan tietojasi.

UMS-järjestelmiä käytetään asukkaiden tiedottamiseen kriittisten tapahtumien, kuten kaasuvuotojen, metsäpalojen tai tulvien yhteydessä. Lisäksi järjestelmiä käytetään tärkeiden tiedotteiden välittämiseen esimerkiksi energianjakeluun ja vesihuoltoon liittyvissä poikkeustilanteissa.

Järjestelmän käyttäjiä ovat poliisi ja pelastusviranomaiset, kaupungit ja näiden aliurakoitsijat sekä sähkö-, vesi- ja jätehuoltoalan toimijat.


Viimeksi muokattu
21.11.2018