< Ajankohtaista
21.09.2018

Ruoka- ja juomavesi tulee yhä keittää Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä Sipoossa

Ruoka- ja juomavesi tulee yhä keittää Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä Sipoossa
Ruoka-ja juomavesi tulee yhä keittää Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä, koska Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta on löytynyt pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita eilen (20.9.2018). Vesinäytteistä ei ole löytynyt ulosteperäisiä bakteereja.

Ruoka- ja juomavesi tulee varmuuden vuoksi keittää noin viiden minuutin ajan. Vesi on keitettävä kartassa näkyvällä rajatulla alueella. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella keittämättömällä verkostovedellä. Astioita voi käyttää tiskaamisen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen. Vedenkeittokehotus on voimassa ainakin viikonlopun yli. Keittokehotuksen päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Bakteerit ovat päässeet vesijohtoverkostoon Söderkullan vesitornista ja muualta tuleva vesi on vesinäytteillä varmistettu puhtaaksi. Söderkullan vesitorni on pesty ja desinfioitu tänään ja vesitorni on edelleen eristetty vesijohtoverkostosta. Syytä pintavesisaastutusta ilmentävien bakteerien esiintymiselle vesitornissa ja verkostossa ei ole saatu selville. Ympäristöterveydenhuolto ja Vesilaitos selvittävät poikkeaman syytä.

Söderkullan vesitornin kautta kulkenut vesi on levinnyt kartassa rajatulle alueelle. Kartassa rajatun alueen ulkopuolella vesijohtovettä voi käyttää normaalisti.

Ympäristöterveydenhuolto on hakenut tänään (21.9.2018) lisää näytteitä verkostosta. Tulokset valmistuvat alkuviikosta.

Väliaikainen vedenjakelu jatkuu Söderkullan K-Supermarketin (Rautatiekuja 4, Söderkulla) pihalla arkisin kello 7-22 ja viikonloppuna kello 9-18. Omat vesiastiat tulee ottaa mukaan. Vedenjakelu jatkuu niin kauan kuin vedenkeittokehotus on voimassa.

Sipoon terveyskeskuksessa ei ole havaittu tavallisesta poikkeavaa vatsaoireilua. Jos epäilet sairastuneesi vatsaoireisiin juomaveden vuoksi, ota yhteyttä omaan terveyskeskukseesi hoidon tarpeen arviointia varten. Sipoolaiset voivat olla yhteydessä terveyskeskukseen puhelimitse numeroon 09 2353 6001. Päivystysaikoina numerossa on vastaajaviesti, joka ohjaa sinut eteenpäin.

Tiedotamme seuraavan kerran viimeistään maanantaina 24.9. kello 15.


Viimeksi muokattu
24.09.2018