< Ajankohtaista
24.09.2018

"Kaikki käyttää heijastinta" - Liikkujan viikolla jaettiin heijastimet Sipoon koululaisille

"Kaikki käyttää heijastinta" - Liikkujan viikolla jaettiin heijastimet Sipoon koululaisille

-Kun menen kouluun pyörällä, minulla on sellainen heijastinkypärä, kertoo Sipoon Jokipuiston koulun neljäsluokkalainen oppilas.
-Mulla on heijastinreppu, lisää toinen oppilas.
-Jos on pimeää, käytän heijastinliiviä
-Kaikki käyttää heijastinta, täydentää neljäs oppilas.

Jokipuiston koulun oppilaat ja myös muiden Sipoon koulujen oppilaat saivat eurooppalaisella Liikkujan viikolla 16.-22.2018 koulussa uudet heijastimet. Sipoon kunta ja Motiva jakoivat heijastimet esikoululaisille, peruskoululaisille ja lukiolaisille. Yhteensä heijastimia jaettiin noin 3000 kappaletta.

Jokipuiston koulussa heijastimista on hyötyä paitsi pimeällä näkymiseen myös perinteiseen heijastinkilpailuun. Vanhempainyhdistyksen talvisin järjestämässä heijastinkisassa lasketaan, millä luokalla on päällä eniten heijastimia. Jossain vaiheessa talvea heijastinagentti tulee yllättäen koululle ja heijastimien määrä lasketaan. Palkinnoksi voittanut luokka on saattanut saada esimerkiksi jäätelöt.

Dilman Tünc, Janina Sahlsten, Emilia Mertaniemi ja Emilia Tikkanen miettivät keskiviikkona, mikä olisi siistein heijastin. Muun muassa silmälasiheijastin, heijastintakki, heijastinkengät ja heijastinkorvikset mainittiin sekä
heijastinspray, jota suihkuttamalla hiuksiin saisi tukan heijastamaan.


Osana Liikkujan viikkoa kouluja kannustettiin myös puhumaan lasten kanssa eri kulkumuodoista ja pohtimaan kestävää liikkumista ja liikenneturvallisuutta koulumatkoilla. Liikkujan viikon teemana oli tällä viikolla Multimodality, eli eri liikkumismuotojen yhdistäminen: "Miksaa & mene" – "Mix and Move!". Jokipuiston koulun oppilaille tämä oli tuttua.

–Mä tulen pyörällä bussipysäkille ja siitä bussilla kouluun, Janina Sahlsten kertoo.

 
Janina Sahlsten, Emilia Tikkanen, Dilman Tünc ja Emilia Mertaniemi keksivät heti käyttöä heijastimille.


Viimeksi muokattu
24.09.2018