< Ajankohtaista
24.09.2018

Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.

Viimeisimmät näytteet vedestä otettiin sunnuntaina, eikä niistä ole löytynyt enää pintavesisaastutukseen viittaavia bakteereja. Ulosteperäisiä bakteereja ei ole esiintynyt missään näytteissä missään vaiheessa. Sunnuntain tulosten mukaan veden laatu täyttää siis juomaveden laatutavoitteet ja -vaatimukset. Vesinäytteitä otettiin sekä vesitornista että muualta vesiverkostosta Söderkullassa. Sipoon terveyskeskuksessa ei ole havaittu missään vaiheessa tavallisesta poikkeavaa vatsaoireilua.

Väliaikainen vedenjakelu Söderkullan K-Supermarketin pihalla on lopetettu tänään (24.9.2018).

Ympäristöterveydenhuolto, Sipoon Vesi ja Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä ovat selvittäneet veden laatupoikkeaman syytä, mutta mitään selkeää syytä pintavesisaastutusta ilmentävien bakteerien esiintymiselle vesitornissa ja verkostossa ei ole toistaiseksi saatu selville.

Veden laatua Söderkullan vesitornissa ja vesijohtoverkostossa seurataan vielä varmuuden vuoksi tehostetusti näytteiden avulla. Jos näytteissä ilmenee jotain poikkeavaa, tiedotetaan siitä erikseen. Torniin myös asennetaan toistaiseksi laite, joka ottaa automaattisen mikrobiologianäytteen päivittäin.

Vastaavien tilanteiden estämiseksi Sipoon Vesi ja Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä ovat päättäneet ottaa vesitornissa käyttöön ultraviolettidesinfioinnin, minkä jälkeen kaikki vesitornin vesi kulkee desinfioinnin läpi.


Viimeksi muokattu
24.09.2018