< Ajankohtaista
27.09.2018

Lasten digitaalinen sisään- ja ulos kirjaaminen alkaa päiväkodeissa ensi viikolla

Ensi maanantaina 1.10.2018 päiväkodeissa otetaan käyttöön lasten digitaalinen sisään- ja ulos kirjaaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa huoltaja leimaa lapsensa sisään ja ulos "läpyskällä", kun tuo ja hakee lasta varhaiskasvatuksesta.

Sähköisen sisään- ja uloskirjaamisen ansiosta henkilökunnan ei enää tarvitse kirjata lasten läsnäolotietoja erikseen ja tiedot ovat aina tarvittaessa saatavissa Sipoon varhaiskasvatuspalveluiden järjestelmistä. Digitaalista sisään- ja uloskirjaamista on jo aiemmin testattu muissa päiväkodeissa ja se on koettu hyödylliseksi toimintatavaksi.

Läpyskät säilytetään päiväkodissa ulko-oven läheisyydessä. Kun tuot lastasi hoitoon, valitset hänelle nimetyn läpyskän ja käytät sitä kiinni ryhmän puhelimessa. Puhelin ilmoittaa, että "Kirjaus lähetetty". Näin lapsesi läsnäolo kirjautuu päiväkodin tietojärjestelmiin. Samoin toimitaan, kun lasta haetaan päiväkodista. Myös tällöin lapsellesi nimettyä läpyskää käytetään kiinni ryhmän puhelimessa ja puhelin ilmoittaa taas tällöin, että "Kirjaus lähetetty". Päiväkodin henkilökunta auttaa tarvittaessa leimaamisessa alkuun.

Leimaamisen lisäksi päiväkodin henkilökunta ottaa tuttuun tapaan lapsesi vastaan ja luovuttaa lapsesi sinulle tai muulle sovitulle hakijalle, kun hänet tuodaan päiväkotiin ja haetaan kotiin.

Mukavaa lokakuun alkua toivottaen
Sipoon varhaiskasvatuspalvelut


Viimeksi muokattu
27.09.2018