< Ajankohtaista
27.09.2018

Söderkullan kuntoportaat avataan lauantaina

Söderkullan kuntoradan varteen on alkusyksyn aikana valmistunut Sipoon kunnan ensimmäiset kuntoportaat. Portaat sijaitsevat Söderkullantie 732 sijaitsevan kuntoradan pysäköintipaikan välittömässä läheisyydessä, ja niiden avajaisia vietetään lauantaina 29.9.2018 kello 13.00 kuntoportaiden luona. Avajaisissa on muun muassa luvassa vinkkejä rapputreeniin, opastusta ulkokuntoilulaitteiden käyttöön ja avajaispuhe kunnanvaltuuston puheenjohtajalta Heikki Vestmanilta.

- Olen ylpeä, että rakensimme kuntoportaat. Sipoolaisten aloitteestahan tämä lähti vuosi sitten. Portaat ovat osoitus, että hyviä hankkeita saadaan tehtyä nopeastikin, kun on tahtoa. Haluan kiittää Säästöpankkisäätiötä siitä, että se on osallistunut portaiden rahoittamiseen, sanoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman.

Puurakenteisten portaiden leveys on 2 metriä, ja portaat jakautuvat kahteen osuuteen. Ensimmäisen osuuden pituus on 38 metriä ja tämä osuus nousee noin 30 prosentin kaltevuudella. Korkeusero on 12 metriä, ja askelmia ensimmäisellä osuudella on 81.

Porrasosuuksien välissä on 30 metrin pituinen lähes tasainen kivituhkaosuus, jolta on kulkuyhteys kuntopolulle. Lähellä ovat myös hiljattain uusitut ulkokuntoiluvälineet.

Toinen osuus portaista nousee noin 20 prosentin kaltevuudella kohti kallion lakea, johon matkaa on noin 45 metriä. Korkeuseroa kivituhkapolulta on noin 10 metriä ja askelmia jälkimmäisellä osuudella 69.

Kaiken kaikkiaan, alatasanne mukaan lukien, askelmia on 170 kappaletta. Kuntoportaat saavat syksyn aikana vielä valaistuksen.

Portailla ei ole talvikunnossapitoa, vaan ne ovat suljettu talvikuukausina.

Kuntoportaat on suunnitellut Juha Kanerva Studio Terrasta ja rakennustyöt on tehnyt Byggtjänst-Rakennuspalvelu Broström T:mi Talmasta. Kuntoportaat on rakentanut Sipoon kunta, ja niiden rahoitukseen on saatu osaksi avustusta Sipoon Säästöpankkisäätiöltä.

Myös vapaa-ajanjaoston puheenjohtaja Tom Sundbäck iloitsee uusista portaista.

- Toivottavasti asukkaat kokevat kunnan toimivan ajan tasalla rakennuttaessaan modernin liikuntapaikan asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia edistämään. Säästöpankkisäätiön avustus osoittaa jälleen, että yhteistyöllä saadaan paljon hyvää aikaan paikallisesti, Sundbäck sanoo.

Kuntoportaat tarjoavat mahdollisuuden matalan kynnyksen liikuntaan. Tarkoituksena on, että ne kannustavat kaikkia sipoolaisia liikkumaan iästä ja kuntotasosta riippumatta. Samaan aikaan portaat tarjoavat haastetta myös aktiiviliikkujille.

Lisätiedot:
Liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, Sipoon kunta, 040 191 4539, piritta.forsell@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
27.09.2018
tagit: liikunta