< Ajankohtaista
20.11.2018

Neuvottelut Sipoonrannan tulevaisuudesta ovat edenneet

Sipoon kunta ja Sipoonranta Oy ovat neuvotelleet maankäyttösopimuksen purkamisesta ja Sipoonrannan alueen maisemoinnista.

Hyvässä hengessä käydyt neuvottelut ovat viime aikoina painottuneet kunnan ja Sipoonranta Oy:n välisen maankäyttösopimuksen purkamiseen. Jos sopimus puretaan, Sipoonranta Oy:n kunnalta ostamat maat palautuvat purun yhteydessä takaisin kunnan omistukseen.

Maankäyttösopimuksen purkamiseen liittyisi myös se, että Sipoonrannan rakentamaton alue maisemoitaisiin. Maisemointisuunnitelmasta järjestettiin tiistaina 20.11.2018 asukasilta, jossa kuultiin asukkaiden kommentteja maisemointisuunnitelmaan. Asukkaiden palautteet otetaan huomioon maisemointisuunnitelman jatkotyöstössä. Suunnitelman mukaan asuminen ja satamatoiminnot erotetaan selkeämmin toisistaan. Suunnitelmaan sisältyy muun muassa rakentamattomien alueiden siivous ja kylväminen niittysiemenseoksella, kivetyksen rakentaminen satama-altaan päätyyn sekä pysäköintialueen tasaaminen. Jos sopimus syntyy, maisemointi toteutetaan kevään 2019 aikana.

Neuvottelut maankäyttösopimuksesta alkoivat sen jälkeen, kun pääosin Skanskan omistama Sipoonranta Oy pyysi kunnalta toistamiseen lisäaikaa alueen rakentamiseksi loppuun. Kunta myönsi ensimmäisen kerran vuonna 2013 lisäaikaa alueen loppuun saattamiseksi. Lisäaikaa myönnettiin tuolloin 2021 loppuun.

Kunta pyrkii nyt omalta osaltaan saamaan sopimuksen purkamiseen tarvittavat päätökset tehtyä vielä tämän vuoden aikana.


Viimeksi muokattu
20.11.2018