< Ajankohtaista
11.12.2018

Väliaikaiset koulutilat Sipoon Opintiellä vihittiin käyttöön

Söderkullan koulukeskuksessa Opintiellä on otettu käyttöön kaksi paviljonkia, joissa opiskelee Sipoonlahden koulun ja Söderkulla skolan oppilaita. Paviljonkien on tarkoitus turvata oppilaille terveelliset ja turvalliset koulutilat. Paviljongit vihittiin käyttöön juhlallisin menoin tiistaina 4.12.2018.

Vihkimistilaisuudessa kuultiin lauluesityksiä sekä Söderkulla skolan oppilailta että Sipoonlahden koulun oppilailta. Ohjelmaan kuului Aakkoslaulu ja Tillsammans sången. Paviljongit avattiin käyttöön nauhanleikkauksella, johon osallistui oppilaita ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman.

Paviljongeissa opiskelee yhteensä noin 240 alakoululaista Sipoonlahden koulusta ja Söderkulla skolasta sekä noin 80 esikoululaista. Lisäksi kaikilla Sipoonlahden koulun yläkoululaisilla on joitakin oppitunteja Paviljongeissa.

Sipoonlahden koulu käyttää paviljonkeja opetustiloina, kunnes opetus siirtyy vaiheittain Neiti Miilin tielle valmistuvaan koulurakennuksen laajennukseen. Paviljongit hankittiin, jotta molempien koulujen oppilaille voidaan turvata turvalliset ja terveelliset koulutilat. Monet oppilaat raportoivat sisäilmaoireista Opintien vanhassa koulurakennuksessa.

Sipoon yksi tämän valtuustokauden strategisista tavoitteista on, että jokaiseen tiedossa olevaan sisäilmaongelmaan kunnan tiloissa on löydetty ratkaisu. Vestmanin mukaan Sipoon päättäjät kantavat vastuuta lasten ja työntekijöiden hyvinvoinnista ja suhtautuvat vakavasti sisäilmaongelmiin.

- Yhdenkään lapsen ja kunnan työntekijän ei pidä kärsiä tai menettää terveyttään kunnan rakennuksen vuoksi, Vestman sanoi paviljonkien vihkimistilaisuudessa.

Sipoon kunnanvaltuusto päätti noin vuosi sitten valtuustossa paviljonkien hankinnasta.

-Kiitos kaikille, jotka vaikuttivat päätökseen paviljongeista ja suuri kiitos oppilaille, vanhemmille ja opettajille joustavuudesta kevään ja syksyn väliaikaisten väistöratkaisujen aikana! Vestman sanoi.

Sipoonlahden koulun laajennus valmistuu loppukesällä 2019. Laajennuksen rakentamisen jälkeen nykyisen koulun tiloja muutetaan siten, että vanha ja uusi osa muodostavat yhtenäisen ja tilankäytöllisesti tehokkaan kokonaisuuden. Nykyisen koulurakennuksen muutostyöt alkavat laajennuksen valmistumisen jälkeen. Täysin uudistunut koulu ja oppimisympäristö otetaan käyttöön syksyllä 2020. Voit lukea lisää Miilin alueen rakentamisesta osoitteessa sipoorakentaajakehittaa.fi.

Söderkulla skolan osalta valmistuu ensi vuonna 2019 tarveselvitys, jossa määritellään koulun sijainti sekä toiminnan laajuus ja sen järjestäminen.


Viimeksi muokattu
11.12.2018