< Ajankohtaista
17.12.2018

Jokilaakson puistoalueiden suunnitelmat ovat nähtävillä

Jokilaakson puistoalueiden suunnitelmat ovat nähtävillä
Voit tutustua Jokilaakson alueen puiston suunnitelmaan ja jättää mielipiteesi 13.12.2018-4.1.2019 välisenä aikana.

Puistosuunnitelma on esillä Sipoon pääkirjastossa kunnan Infossa ja sähköisesti kunnan nettisivuilla.

Rakennushanke käsittää Nikkilän keskustassa sijaitsevan Sipoon Jokilaakson N 40 asemakaava-alueen viheralueiden ja puistojen sekä Aarretorin rakentamisen. Kohde sijaitsee Nikkilän keskustan tuntumassa Sipoonjoen rannalla.

Jokilaakson puistoon on suunniteltu helppohoitoisia istutuksia ja niittyjä sekä erilaisia toimintoja kuten leikkipaikka, koirapuisto ja palstaviljelyalue. Suunnittelualueeseen kuuluu myös Aarretoriin liittyvä katualue. Aarretoriin on suunniteltu liiketoimintaa ja paikoitusalueita. Aarretori tulee toimimaan puistoon avautuvana kaupunkiolohuoneena asukkaille. Jokilaakson puistosuunnitelmassa on otettu huomioon myös tori- ja puistoalueille esitettävien taideteosten sijoittaminen.

Suunnitelmaehdotukset pidetään maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 §:n mukaisesti julkisesti nähtävänä 13.12.2018-4.1.2019. Sipoon Infossa (Pohjoinen koulutie 2) ovat nähtävillä koko alueen suunnitelmakartta sekä erillisinä alueina suunnitelmat leikkipaikka-alueesta, koirapuistosta sekä palstaviljelyalueen ja Aarretorin ympäristöstä.

Pumppaamon myyntiprosessi käynnistyy

Tekninen valiokunta päätti 3.12.2018 asettaa Jokilaakson alueella sijaitsevan pumppaamon myyntiin. Asiasta järjestetään julkinen tarjouskilpailu alkuvuodesta 2019.

Ostajaehdokkaan on tarjottava hinta ja selvittää aiottu käyttötarkoitus esimerkiksi kahvilatoiminta sekä esittää suunnitelma, kuinka pumppaamoa aiotaan hyödyntää sipoolaisten hyväksi. Tulevan käyttötarkoituksen mukaisesti pumppaamon alueelle on suunniteltu ajoyhteys Nikkiläntieltä ja parkkitilaa ajoneuvoille.

Lue lisää: sipoorakentaajakehittaa.fi

Lisätietoja
Heidi Saarenpää, kuntatekniikan päällikkö, heidi.saarenpaa (at) sipoo.fi
Juha Pohjonen, tilapalvelupäällikkö, juha.pohjonen (at) sipoo.fi


Viimeksi muokattu
17.12.2018