< Ajankohtaista
18.12.2018

Rosk’n Roll tiedottaa: Joulu tuo vipinää ja vaihtelua myös jätehuoltoon

Joulu aiheuttaa muutoksia jäteasioissa sekä kotona että jätehuoltoyhtiössä. Jouluna jätettä syntyy kodeissa usein tavallista enemmän ja toisaalta juhlapyhät tuovat muutoksia jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin ja jäteasemien aukioloihin. Hyvällä suunnittelulla voi ehkäistä jätteen syntyä sekä välttää ruuhkat jäteastialla.
Muutoksia jäteastioiden tyhjennyspäivissä

Tänä vuonna jouluaaton ma 24.12. ja joulupäivän ti 25.12. tyhjennykset tehdään jo edeltävänä viikonloppuna 22.–23.12. Välipäivien 26.–29.12. tyhjennykset tehdään normaalin aikataulun mukaan tai yhden päivän viiveellä. Uudenvuodenpäivänä 1.1. jäteautot eivät ole liikenteessä ja jätteet tyhjennetään vuoden 2019 ensimmäisellä viikolla päivää normaalia myöhemmin.

Joulukuuset hyötykäyttöön

Rosk’n Roll kerää joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Asukkaat voivat jättää kuuset jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle viimeistään 13.1.2019.

Kuusia vastaanotetaan maksutta kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.rosknroll.fi/kierratystieto/joulun-jatteet/.

Jäteasemat ovat suljettuina 24.–26.12.2018 sekä uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1.2019. Muulloin jäteasemat palvelevat normaalisti.

Vinkkejä vähäjätteiseen jouluun
  • Hanki harkiten, esimerkiksi elämyslahjat ja yhteinen aika ovat hyviä lahjoja - älä osta jätettä.
  • Pakasta ylijäämäruoka.
  • Käytä kinkkurasva kastikkeena tai keiton pohjana. Kinkkurasvan voi hävittää laittamalla sen kompostiin tai jäähdytettynä biojätteen keräysastiaan tai sekajäteastiaan.
  • Lajittele kierrätettävät hyötyjätteet erikseen.
  • Pakkaa roskat mahdollisimman tiiviisti. Litistäminenkin on ekoteko.
  • Ruuhkaa jäteastialla voit vähentää viemällä osan pakkausjätteistä vasta pyhien jälkeen jätekatokseen tai ekopisteen astioihin.

Lisää tietoa jätehuollon aikatauluista sekä joulun ajan lajitteluvinkit löytyvät Rosk’n Rollin kotisivuilta osoitteesta http://www.rosknroll.fi/kierratystieto/joulun-jatteet/. Sivustolta on myös tulostettavissa joulun jätteiden lajitteluohje esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle.

Rauhallista joulua, myös jäteastialle!

 Useita joululahjoja, jotka on paketoitu muun muassa sanomalehteen, ylijäämätapettiin ja kenkälaatikkoon.
Kuva: Joulun jätemäärää voi vähentää näppärästi käyttämällä lahjapapereina ja -pakkauksina vaikka sanomalehteä, ylijäämätapettia, kenkälaatikoita tai jo edellisjoulun palvelleita paketointitarvikkeita.

Lisätiedot:
palvelupäällikkö Tuija Klaus, tuija.klaus@rosknroll.fi, puh. 020 637 7073

Tiedote on luettavissa myös osoitteessa www.rosknroll.fi.


Viimeksi muokattu
18.12.2018