< Ajankohtaista
08.01.2019

Suunnitteletko rakentavasi kesällä? – Haethan luvat ajoissa!

Suunnitteletko rakentavasi kesällä? – Haethan luvat ajoissa!
Onko suunnitelmissasi rakentaa oma talo Sipooseen tulevana kesänä? Tai ehkä suunnittelet rakentavasi katetun terassin tai aitaavasi pihasi kiinteällä aidalla? Muistathan hakea rakentamiseen tarvittavat luvat ajoissa.

Rakennuslupien käsittely kestää tällä hetkellä keskimäärin kolme (3) kuukautta sisältäen lupakäsittelijän pyytämät täydennykset. Pystyt vaikuttamaan myös itse hakemuksesi käsittelyaikaan: Jos Lupapisteeseen jätetty hakemus ja siihen sisältyvät suunnitelmat on asiallisesti tehty ja kaikki tarvittavat dokumentit ja tiedot on sisällytetty jo hakemuksen jättövaiheessa, ei täydennyspyynnöille tule tarvetta ja hakemuksen varsinainen käsittely voidaan aloittaa nopeammin.

Tarvitset rakennusluvan esimerkiksi omakotitalon, kesämökin tai autotallin rakentamiseen. Myös rakennuksen laajentaminen tai rakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen vaatii rakennusluvan. Katettuun terassiin, kiinteään aitaan, grillikatokseen ja moniin muihin pienempiin rakennelmiin tarvitaan puolestaan useimmiten toimenpidelupa. Luvanvaraisuudesta saat tarkempaa tietoa kunnan rakennusjärjestyksen luvusta 2.2 (Linkki rakennusjärjestykseen).

Kaikkia rakentamisen lupia haetaan Sipoossa sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta. Voit käyttää Lupapiste-palvelua rakentamisen lupiin liittyvissä kysymyksissä myös ennen hakemuksen jättämistä. Palvelu neuvoo ja opastaa luvanhakijaa.

Lisäksi olemme rakentaneet Sipoon kunnan verkkosivuille visuaalisen ohjeen "Rakentamisen lupapolku", jonka tavoitteena on avata ja ohjeistaa asiakkaillemme vaikeaselkoista lupaprosessia askel askeleelta. Kannattaa käydä tutustumassa Lupapolkuun (Linkki Rakentamisen lupapolkuun).

Älä siis anna suunnitelmiesi grillaamisesta kesäiltoina katetulla terassilla tyssätä luvan puutteeseen tai kotisi rakentamisen aloittamisen viivästyä käsittelyjonon takia. Hae rakentamisen luvat ajoissa!


Viimeksi muokattu
08.01.2019