< Ajankohtaista
22.01.2019

Sivistysvaliokunta: Solåker, Lillbonden, Ratatupa ja Huvikumpu siirtyvät Nikkilään valmistuvaan uuteen päiväkotiin

Sivistysvaliokunta: Solåker, Lillbonden, Ratatupa ja Huvikumpu siirtyvät Nikkilään valmistuvaan uuteen päiväkotiin
Nikkilän kulttuuri- ja sivistyskeskuksen alueelle valmistuvaan päiväkotiin siirtyy neljän nykyisen varhaiskasvatusyksikön toiminta.

Solåker, Lillbonden, Ratatupa ja Huvikumpu, lukuun ottamatta Jokipuiston esiopetusta, tulevat toimimaan uudessa päiväkodissa sen valmistuttua. Asiasta päätti sivistysvaliokunta kokouksessaan tänään 22.1.2019.

Parhaillaan Nikkilän kulttuuri- ja sivistyskeskukseen rakennettava uusi päiväkoti valmistuu syksyllä 2019. Kun toiminta on siirtynyt uuteen rakennukseen, varhaiskasvatuspalvelut luopuu Solåkerin, Lillbondenin ja Ratatuvan kiinteistöjen käytöstä. Huvikummun päiväkodin tilat jäävät vielä Jokipuiston esiopetuksen käyttöön ja tilojen tulevaisuutta tarkastellaan myöhemmin.

Uuden päiväkodin rakentamisella on haluttu varmistaa terveet ja turvalliset tilat varhaiskasvatuspalveluiden toimintaan. Uusi päiväkotirakennus mahdollistaa huonokuntoisista tai muuten päiväkotitoimintaan huonosti soveltuvista tiloista luopumisen.

Pienten yksiköiden siirtyminen uuteen päiväkotiin myös yhtenäistää pedagogiikan johtamista. Henkilökunta saa toisiltaan tukea ja voi jakaa tietotaitoaan aiempaa laajemmin. Lapsille on helpompi tarjota heidän tarpeitaan ja mielenkiinnonkohteita vastaavaa toimintaa laajemmissa nykyaikaisissa tiloissa. Uuden päiväkotirakennuksen tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hyvään toiminnalliseen kokonaisuuteen sekä lapsen mittakaavaan.

Siirtyvien yksilöiden huoltajille, lapsille ja henkilökunnalle järjestetään esittelytilaisuuksia ennen uuden päiväkodin valmistumista ja heidän toiveitaan kuullaan tulevan sijoittumispaikan suhteen.

Voit lukea lisää valmistuvasta päiväkodista verkkosivulta sipoorakentaajakehittaa.fi.

Lisätiedot:
Varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja, puh. 050 3625 279, mervi.keski-oja@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
22.01.2019