< Ajankohtaista
20.02.2019

Koululaisten raportti Sipoonlahden koulun laajennuksen rakentamisesta

Koululaisten raportti Sipoonlahden koulun laajennuksen rakentamisesta
Sipoonlahden koulun laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 13. helmikuuta 2019. Juhlat järjestettiin koulun aulassa ja vieraille oli järjestetty mahdollisuus tutustua laajennukseen. Lisäksi koulun oppilaat pääsivät kurkkaamaan koulun laajennuksen työmaahan ennen juhlien alkamista. Osa uusista tiloista on tarkoitus ottaa käyttöön ensi syksyn aikana.

Sipoonlahden koulusta ryhmä kuudennen luokan oppilaita on kirjoittanut kokemuksistaan, toiveistaan ja odotuksistaan sekä koulun käynnistä helmikuussa 2018 aloittaneen työmaan rinnalla:

Sipoonlahden koululla odotetaan jo uteliaina uusia tiloja

Koulun laajennus aloitettiin, ja monet koulun oppilaat joutuivat lähtemään muihin kouluihin opiskelemaan tilapäisesti muun muassa tämänhetkiset kuudesluokkalaiset. Salparin koulu Kalkkirannassa otti meidät hyvin vastaan. Pääsimme osallistumaan Salparin talviolympialaisiin, saimme talvella laskea mahtavia pulkkamäkiä ja seikkailla Salparin ympäristössä. Kun tuli aika jättää Salparin koulu ja siirtyä takaisin Sipoonlahden kouluun huomasimme, että koululla on jo päällä täysi remontti.

Olimme aikaisemmin saaneet hieman vaikuttaa tulevaan, kuten valita koulun ulkonäkö yhteisellä koulun äänestyksellä. Oppilailta kysyttiin kysymyksiä ja ehdotuksia piha-aktiviteetteihin, ja parhaimmat niistä pääsi toteutettavaksi. Saimme myös vaikuttaa koulun tulevaan pihaan ja antaa uusia ideoita ja ehdotuksia.

Oli kiinnostavaa olla mukana suunnittelemassa koulun tulevaisuutta, mutta välillä myös jännittävää ja jopa vaikeaa. On ollut kiva vaikuttaa uuden koulun pihan ja koulun uudistukseen. Olisimme halunneet vaikuttaa hieman enemmän.

Koulun laajennuksesta on liikkunut paljon mielipiteitä. Monet ovat innoissaan ja jotkut ovat taas hieman jo turhautuneita. Kuudesluokkalaiset odottavat sitä, kun pääsevät uuteen kouluun opiskelemaan ja touhuamaan. Odotamme todella innolla, miltä koulu tulee näyttämään.

Kun kävelemme kouluun, monet katsovat isoa rakennustyömaata ja kuuntelevat sen melua. Suuri nosturi kiehtoo myös oppilaita. Oppitunnit ovat joskus hiukan vaikeita, kun vieressä porataan ja se aiheuttaa paljon meteliä. Koulussa on melkein koko ajan jonkin näköinen meteli, joka lähtee sekä oppilaista että myös rakennustyömaasta. Välillä kuuluu porausääniä, mutta häiriöitä on ollut odotettua vähemmän.

Uudenlaisista oppimistavoista ei ole ollut paljoa puhetta, mutta olemme kuitenkin kokeilleet erilaisia tapoja opiskella. Oppilaat eivät ole kovin tietoisia muutoksista. Mitään ei ole otettu luokassamme pysyvästi käyttöön ainakaan vielä.

Siirrymme välillä koulupäivän aikana parakkeihin, jotka sijaitsevat Opintien toimipisteellä. Parakit ovat siistit ja suuret, mutta niihin siirtyminen vie aikaa ja monen mielestä siellä on ollut hieman huono ilma. Sen takia toivomme, että koulun laajennus valmistuisi pian ja voisimme viettää lopun ala- ja yläkoulu aikamme uusissa tiloissa ja saada opiskella niin kuin muissakin kouluissa saadaan opiskella.

Teksti ja kuvat:
Sini Laaksonen 6A, Kiira Tykkyläinen 6A, Aada Kauppinen 6C, Leevi Liikanen 6D, Valo Warme 6C, Konsta Rantavuori 6B, Nela Virtanen 6D ja Saara Hakala 6C


Viimeksi muokattu
20.02.2019