< Ajankohtaista
21.02.2019

Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymän ja liityntäpysäköintialueen rakentaminen on aloitettu

Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymän ja liityntäpysäköintialueen rakentaminen on aloitettu
Tekninen valiokunta on varannut määrärahan vuodelle 2019 Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymän ja liityntäpysäköintialueen rakentamiseksi. Alueen katusuunnitelmat on hyväksytty elokuussa 2018, ja tammikuussa 2019 tekninen valiokunta hyväksyi urakoitsijan valinnan.

Työt on aloitettu helmikuussa viikolla 8. Uusi kiertoliittymä sekä liityntäpysäköintialue valmistuvat loppukesällä 2019. Katurakentamisen kautta risteyksestä tulee selkeästi turvallisempi niin moottoriajoneuvoille kuin jalankulkijoille. Kiertoliittymän ympärille rakennetaan uusia kevyen liikenteen väyliä sekä lisää valaistusta. Liityntäpysäköintialue on mitoitettu noin 20-25 henkilöautolle, ja sen viereen rakennetaan liityntäpysäköintialue myös polkupyörille.

Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymän ja liityntäpysäköintialueen urakoitsijaksi on valittu AC Päällysteet Oy. Työt alkavat työmaa-alueen rajaamisella ja ylimääräisten puiden kaatamisella. Urakoitsija on ilmoittanut, että ensimmäisien kuukausien aikana töitä tehdään lähinnä liityntäpysäköintialueen ja vesijohtolinjan siirron parissa.

Kiertoliittymän rakentaminen toteutetaan sektori kerrallaan. Näin risteys on koko työmaan ajan normaalisti käytössä. Rakennustyömaa tulee väistämättä aiheuttamaan häiriötä alueella liikkumisessa!

Tulevan kiertoliittymän ja liityntäpysäköintialueen asemapiirustuksen löydät täältä.

Lisätietoja:
Ajankohtaiset katuhankkeet
Ari Luomala, rakennuttajainsinööri, Sipoon kunta, ari.luomala@sipoo.fi
Ilona Heikkinen, projektisuunnittelija, Sipoon kunta, ilona.heikkinen@sipoo.fi

 


Viimeksi muokattu
21.02.2019