< Ajankohtaista
23.04.2019

Sipoon kunta on liittynyt mukaan Itämerihaasteeseen

Sipoon kunta on liittynyt mukaan Itämerihaasteeseen
Sipoon kunta on sitoutunut lähivesiensä ja Itämeren suojeluun. Kunta liittyi mukaan Itämerihaasteeseen, jossa sitoudutaan visioon "Puhdas, tuottava ja yhteinen Itämeri" sekä pyritään toteuttamaan viittä yhteistä tavoitetta vision edistämiseksi vuosina 2019–2023. Tavoitteina ovat muun muassa kirkkaat rannikkovedet, puhdas ja turvallinen vesiliikenne sekä hyvinvoiva meriluonto.

–Sipoo on rannikkokuntana mielellään mukana tässä haasteessa. Itämerta ja saaristoamme on tärkeä suojella, jotta se säilyisi elinkelpoisena myös tuleville sukupolville ja kaikilla olisi hyvä elää sen äärellä, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Kunta on sitoutunut paitsi yhteiseen visioon myös käynnistämään konkreettisia toimia seuraavan 12 kuukauden kuluessa. Yhtenä Sipoon käytännön toimena on se, että tulemme jatkossakin ohjaamaan kunnan jätevedet Viikinmäen jätevedenpuhdistamoon, jotta jätevesien tehokas puhdistus voidaan taata.

Itämerihaasteen yhteyshenkilö, suunnittelija Maria Mäntylä kertoo, että Sipoo on sitoutunut myös huolehtimaan sataman ja saariston virkistysalueiden ulkokäymälöistä. Mäntylän mukaan myös saariston virkistysalueiden järjestyssääntöjä aiotaan päivittää hyvinvoivan meriluonnon edistämiseksi.

–Sääntöihin tulee uudistettu maininta roskattoman retkeilyn periaatteista. Alamme myös viestiä aiheesta voimakkaammin saaristokohteissa, Mäntylä sanoo.

Puhtaan vesiliikenteen osalta kunnan toimena on parantaa septitankkien tyhjennysaseman toimivuutta. Asemalle on jo vaihdettu pidempi letku syksyllä 2018, minkä ansiosta myös isommat veneet pystyvät käyttämään tyhjennysasemaa. Näin vältetään se, että veneestä laskettaisiin käymäläjätteitä Itämereen.

Itämerihaasteeseen on sitoutunut yli 270 organisaatiota Suomesta ja muista Itämeren maista. Haasteen ovat käynnistäneet Helsingin ja Turun kaupungit. Lisää tietoa haasteesta saat verkkosivulta http://www.itamerihaaste.net/.

Lisätiedot:
Itämerihaasteen yhteyshenkilö, suunnittelija Maria Mäntylä, Sipoon kunta, puh. 040 184 9631, maria.mantyla@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
23.04.2019