< Ajankohtaista
23.04.2019

KEHÄ avaa uuden nykytaiteen näyttelysarjan Sipoossa

KRETS / KEHÄ on taiteilijoiden Corinna Helenelund ja Jaakko Pietiläinen sekä kuraattori Rickard Borgströmin yhteinen projekti Nikkilän vanhalla sairaala-alueella jossa he käyttävät lähtökohtanaan sairaalan historiaa ja tarkemmin tarkasteltuna rakennusten arkkitehtuuria ja luovat sen avulla paikkaan kiinnittyviä uusia teoksia. Sipon kunnan kulttuuripalveluiden järjestämä kesänäyttely on avoinna yleisölle 11.5.–29.6.2019.

Näyttely jakautuu useaan erikseen valittuun tilaan niin Vanhan pesularakennuksen sisä- kuin ulkopuolella. Siinä missä Corinna sulauttaa tekstiili-installaationsa pesutuvan sisätilaan, Jaakko hyödyntää talon julkisivua yhdistämällä veistoksellisissa tutkielmissaan rakennuksen muotoihin erilaisia esineitä ja lähiympäristöä. Yhdessä teokset antavat talolle kehollisen muodon ja tekevät siitä lähes inhimillisen hahmon, omanlaisensa persoonan.
Jaakko PietiläinenCorinna Helenelund

Nyt esiteltävät installaatio ja näyttely ovat ensimmäinen osa Sipoon kunnan kulttuuripalveluiden tuottamasta ja Rickard Borgströmin kuratoimasta näyttelysarjasta, jossa tuodaan hetkellisesti yhteen yleisiä tiloja ja uutta, Sipoon erityislaatuisten maalais- ja saaristomiljöiden innoittamana tuotettua taidetta. Kyseessä on juuri Sipooseen palanneen Borgströmin ensimmäinen taideprojekti vanhassa kotikunnassaan.
Rickard Borgström

Näyttelyn koko keston ajan tuotetaan myös kunnan kouluille ja vanhustenhoidolle kattavasti taidepedagogista sisältöä sekä käydään julkista taidekeskustelua keskustelusarjan muodossa.

KEHÄ / KRETS
Näyttelyaika: 11.05.–29.06.19
Paikka: Vanha pesularakennus, Pilvilinnantie 2, Itäinen Jokipuisto, Nikkilä
Taiteilijat: Corinna Helenelund ja Jaakko Pietiläinen
Kuraattori: Rickard Borgström
Järjestäjä: Sipoon kunnan kulttuuripalvelut

 


Viimeksi muokattu
23.04.2019
tagit: kulttuuri