< Ajankohtaista
24.04.2019

Maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille sipoolaisille nuorille

Sipoon kunta alkaa tarjota kokonaan maksutonta raskauden ehkäisyä alle 20-vuotiaille sipoolaisille nuorille 1.5.2019 alkaen. Maksuttoman ehkäisyn tavoitteena on raskaudenkeskeytysten ja sukupuolitautien väheneminen.

Ehkäisyn aloitus on Sipoossa tähänkin asti ollut kaikille maksuton kolmen kuukauden ajan ja tämä käytäntö jatkuu, mutta toukokuusta alkaen ehkäisy jatkuu kokonaan maksuttomana 20 ikävuoteen asti. Tarjottava maksuton ehkäisy voi olla ehkäisypilleri, kierukka, kapseli, ehkäisyrengas tai kondomi. Ehkäisymuoto valitaan aina yhdessä nuoren kanssa terveydenhuollon vastaanotolla. Kondomeja saa myös koulu-ja opiskeluterveydenhuollosta.

Ehkäisyn aloitus tapahtuu Nikkilän sosiaali-ja terveysaseman ehkäisy-ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla. Sipoon lukioiden ja ammattiopiston opiskelijoilla on mahdollisuus aloittaa maksuton ehkäisy myös opiskelijaterveydenhuollossa. Jos nuorella on jo ehkäisy käytössä, siirtyminen maksuttomaan ehkäisyyn hoituu ehkäisy-ja perhesuunnitteluneuvolassa.

Kaikki ehkäisyyn liittyvät palvelut ovat maksuttomia alle 20-vuotiaille sipoolaisille toukokuun alusta alkaen. Sipoossa opiskelevat, mutta muualla asuvat nuoret, voivat myös käyttää Sipoon ehkäisy-ja perhesuunnitteluneuvolan maksuttomia palveluita, mutta he eivät kuulu maksuttoman ehkäisyn piirin.

Ajanvaraus ehkäisyn aloitukseen:

Terveydenhoitajan ajanvaraus ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan ma-to klo 12-12.45 puhelimitse 040 529 7761 tai sähköisen ajanvarauspalvelun kautta https://tkajanvaraus.sipoo.fi/ajanvaraus/app.

Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä Sipoon lukioiden tai ammattiopiston opiskeluterveydenhoitajaan, jos opiskelet lukiossa tai ammattiopistossa.

Ajanvaraus maksuttomaan ehkäisyyn siirtymiseksi:

Terveydenhoitajan ajanvaraus ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan ma-to klo 12-12.45 puhelimitse 040 529 7761 tai sähköisen ajanvarauspalvelun kautta https://tkajanvaraus.sipoo.fi/ajanvaraus/app

Lisätietoja:

Ehkäisy-ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajat 040 529 7761
tai Sipoon koulu-ja opiskeluterveydenhoitajat.


Viimeksi muokattu
24.04.2019