< Ajankohtaista
13.05.2019

Sipoo saa valtionavustusta liikuntasalin rakentamiseen Nikkilän Sydämeen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Sipoon kunnalle 750 000 euroa avustusta Nikkilän Sydämeen tulevaan liikuntasaliin. Liikuntasali rakennetaan Nikkilän Sydämeen sivistyskeskuksen laajennuksen yhteydessä. Laajennuksen rakentaminen alkaa kesällä 2019.

Tuleva liikuntasali on kooltaan yli 900 neliömetriä ja se on jaettavissa kolmeen lohkoon jakoseinien avulla. Liikuntasalin kylkeen tulee pukuhuone- ja suihkutiloja sekä varastotilaa esimerkiksi ulko- ja sisäliikuntavälineille. Liikuntasaliin on suunniteltu esimerkiksi koripallokentän varusteet, kiipeilyseinä, köysiä, puolapuut ja tulostaulu.

Liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell kertoo, että tuleva sali korvaa purettavan, huonokuntoisen ja huomattavasti pienemmän liikuntasalin, joka sijaitsee entisen Nikkilän koulukeskuksen C-rakennuksessa.

– On hienoa, että jo laajennushankkeen alkuvaiheessa vuosia sitten nähtiin tarve vanhaa C-salia reilusti isommalle liikuntasalille, ja että salin koko ei matkan varrella kutistunut. Uutta isompaa liikuntasalia kaivataan jo kipeästi, sillä koululaisten määrä ja liikuntatuntien määrä on kasvanut. Sali tulee ahkeraan käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin, sillä urheiluseurojen ja muun muassa Sipoon opiston tarve kasvaa myös koko ajan, Forsell sanoo.

Liikuntasalin pohjapiirros.

Sali tarjoaa kaikille kuntalaisille liikuntamahdollisuuksia

Tuleva liikuntasali parantaa kaikkien kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia. Kouluaikojen ulkopuolella salia vuokrataan kuntalaisille ja yhdistyksille. Saliin tulee oma sisäänkäynti, joka helpottaa harrastustoiminnan järjestämistä iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi laajennuksen yhteydessä lähiliikuntapaikkana toimivan Nikkilän Sydämen piha-alueen liikuntamahdollisuudet laajenevat ja monipuolistuvat entisestään. Isoja tapahtumia varten liikuntasali on mahdollista yhdistää ruokalan kanssa laajaksi avoimeksi tilaksi.

Nikkilän Sydämeen rakennetaan laajennuksessa liikuntasalin lisäksi tilat alakoulun oppilaille. Uudet tilat tulevat nykyisen koulurakennuksen luoteispuolelle, ja laajennuksen on suunniteltu valmistuvan keväällä 2021. Laajennuksen kustannusennuste on 13,3 miljoonaa euroa, josta liikuntasalin kustannukset ovat yli 4 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kunnille ja yhteisöille investointiavustuksia liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeille. Avustuksella tuetaan erityisesti kunnalle liikuntalaissa määrättyä tehtävää luoda edellytyksiä asukkaidensa liikunnalle rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella avustusta myönnettiin nyt yhteensä kuudelle hankkeelle.

Lisää Nikkilän Sydämen laajennuksesta

Tiedote 16.4.2019: Nikkilän Sydämen laajennuksen rakentaminen alkaa kesällä Sipoossa

Lisätiedot

Liikuntapalvelupäällikkö Piritta Forsell, Sipoon kunta, puh. 040 191 4539, piritta.forsell (at) sipoo.fi

Rakennuttajainsinööri Jukka Haakana, Sipoon kunta, puh. 050 522 2807, jukka.haakana (at) sipoo.fi


Viimeksi muokattu
13.05.2019
tagit: liikunta