< Ajankohtaista
19.08.2019

Sipoon kunta kierrättää vanhoja huonekaluja Kiertonetissä

Kunnan vanhoja kalusteita kierrätetään nyt verkkopalvelu Kiertonetin kautta. Kiertonet on julkisen sektorin huutokauppa verkossa, ja nyt sieltä voi huutaa myös Sipoon kunnalle tarpeettomaksi käyneitä, käytettyjä huonekaluja ja pienkalusteita.

Kalusteita voivat huutaa Kiertonetistä itselleen niin yksittäiset kuntalaiset kuin yritykset ja muut mahdolliset ostajat. Ostajan täytyy luoda itselleen palvelussa ensin käyttäjätunnus, minkä jälkeen hän voi jättää tarjouksia haluamistaan huutokauppakohteista.

Kierrätyksen tarkoituksena on saada kaikki käyttökelpoiset ja ehjät kalusteet uudelleen käyttöön sekä vähentää kaatopaikalle menevän jätteen määrää. Kalusteiden kierrätys vähentää myös kalusteiden tarpeetonta varastointia. Saatavilla myyntituotoilla katetaan kierrätystoiminnan ylläpitokuluja.

Huonekalujen kierrätystä kokeiltiin jo syksyllä 2018 kierrätysmyymälässä entisen kahvila Dösiksen tiloissa. Kyseiset tilat eivät ole enää käytössä, joten huonekalujen kierrätystä jatketaan nyt verkossa. Kunta on hyödyntänyt Kiertonet-palvelua jo aiemmin muun muassa käytöstä poistettujen työkalujen ja rakennustarvikkeiden kierrätykseen.

 


Viimeksi muokattu
19.08.2019