< Ajankohtaista
27.08.2019

Sipoo on noussut Suomen 50 suurimman kunnan joukkoon

Sipoo on noussut Suomen 50 suurimman kunnan joukkoon
Sipoolaisia oli heinäkuun lopussa jo 20 897. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen tuoreimmista ennakkotiedoista. Nopeasti kasvava Sipoo on myös noussut ennakkotiedoissa Suomen 50:nneksi suurimmaksi kunnaksi ohi Kemin (51.).

Tänä vuonna Sipoon väkiluku on kasvanut heinäkuun loppuun mennessä 231 asukkaalla. Sipoo on kasvanut nopeasti jo usean vuoden ajan ja kasvun ennakoidaan jatkuvan tulevina vuosina. Kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo väestönkasvun olevan sipoolaisille monin tavoin positiivinen asia.

–Sipoo tavoittelee asukasmäärän kasvua, koska kasvu lisää Sipoon houkuttelevuutta erilaisille kaupallisille palveluille ja antaa myös kunnalle taloudelliset mahdollisuudet parantaa palveluita ja rakentaa lisää esimerkiksi liikuntapaikkoja. Nikkilässä väestömäärän kasvu on edellytys sille, että Kerava–Nikkilä-radalle voidaan tulevaisuudessa avata matkustajajunaliikenne, mikä parantaisi joukkoliikenneyhteyksiä. Kasvu tuo siis sipoolaisille lisää palveluita kotikuntaan, Grannas sanoo.

Tällä hetkellä Nikkilässä rakentuu etenkin uusi Jokilaakson asuinalue, jonne on jo päässyt muuttamaan asukkaita. Söderkullassa uusia asukkaita on tullut viime vuosina muun muassa Pähkinälehdon ja Taasjärven asuinalueille.

Tulevina vuosina uutta asuntorakentamista on luvassa Sipoossa etenkin Nikkilään, Söderkullaan ja Talmaan. Kunta kehittää lähivuosina kaavoituksella varsinkin Nikkilää ja pyrkii lisäämään monipuolista asuin- ja palvelutonttivarantoa tulevien juna-asemien vaikutusalueilla Nikkilässä ja Talmassa. Söderkullassa kaavoittaminen keskittyy keskustan kehittämisen ohella mahdollistamaan riittävän omakotitonttitarjonnan. Lisäksi myös kyliä kehitetään. Kaavoituksen keskeisimpinä tavoitteina lähivuosina on luoda edellytykset väestönkasvulle ja henkilöjunaliikenteen käynnistymiselle Kerava–Nikkilä-rataosuudella.

Uusia asuinalueita suunnitellessa kunta tähtää aina laadukkaan ja viihtyisän lähiympäristön rakentamiseen. Esimerkiksi Jokilaakson asuinalueelle on luvassa laaja puisto- ja viheralue Sipoonjoen varteen muun muassa leikkipaikan ja puistoviljelyalueen kera. Pähkinälehdossa puolestaan Taasjärven alueen luontopolut alkavat miltei asukkaiden kotitalojen alaovelta. Grannaksen mukaan Sipoo säilytetään tulevinakin vuosina pääkaupunkiseudun kupeen viherkeitaana.

–Lähiluonto on Sipoolle sijainnin lisäksi erittäin tärkeä vetovoimatekijä. Täällä on jatkossakin kivenheiton päässä kaupungin sykkeestä metsää, merta, laitumia ja raikasta ilmaa. Luonto on niin lähellä, että asukkaat pystyvät halutessaan avaamaan aamunsa metsäpolulla, Grannas kertoo.

Linkki kaavoitusohjelmaan 2019-2023

Tonttimyynti: www.sipoo.fi/tontit


Viimeksi muokattu
27.08.2019