< Ajankohtaista
02.09.2019

Sipoonrannan maisemointityöt ovat valmistumassa

Sipoonrannan maisemointityöt ovat valmistumassa
Sipoonrannan viihtyisyyttä on parannettu kesän aikana erilaisilla maisemointitöillä. Alueelle on valmistunut muun muassa pysäköintialue, pensasistutuksia ja niitty, jota halkovat kivituhkapolut. Kivetystä on jatkettu satama-altaan päätyyn sekä satamatoiminnot ja asuminen on pyritty erottamaan entistä selkeämmin toisistaan.

–Olen iloinen, että olemme voineet kehittää Sipoonrantaa yhteisymmärryksessä Sipoonranta Oy:n, Skanskan ja asukkaiden kanssa. Nyt Sipoonrannan maa-alueiden palauduttua kunnalle voimme rauhassa satsata alueen pitkäaikaiseen kehitykseen, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Sipoonrannan rakentamattoman alueen maisemoinnista sovittiin Sipoon kunnan ja Sipoonranta Oy:n välisen maankäyttösopimuksen purkamisen yhteydessä. Ennen maisemointitöiden aloittamista kuultiin asukkaiden palautteita ja toiveita suunniteltujen töiden osalta asukastilaisuudessa marraskuussa 2018. Sipoonranta Oy on toteuttanut maisemointityöt.

Sipoonrannan maa-alueet ovat palautuneet nyt Sipoon kunnalle maankäyttösopimuksen purkamisen jälkeen. Neuvottelut maankäyttösopimuksesta alkoivat viime vuonna sen jälkeen, kun Sipoonranta Oy, pyysi kunnalta toistamiseen lisäaikaa alueen rakentamiseksi loppuun. Kunta myönsi ensimmäisen kerran vuonna 2013 lisäaikaa alueen loppuun saattamiseksi. Lisäaikaa myönnettiin tuolloin 2021 loppuun. Neuvotteluiden lopputuloksena maankäyttösopimus päätettiin purkaa. Sipoonranta on Etelä-Sipoossa meren rannalla sijaitseva asuinalue.


Viimeksi muokattu
02.09.2019