< Ajankohtaista
09.09.2019

Uudet muksubussit vievät päiväkotilapset tutustumaan lähiympäristöön

Uudet muksubussit vievät päiväkotilapset tutustumaan lähiympäristöön
Muksubussit helpottavat jatkossa Sipoossa päiväkotilasten ja eskarilaisten liikkumista ja mahdollisuuksia tutustua lähiympäristöön sekä osallistua kulttuuritarjontaan. Sipoon kunnan varhaiskasvatus on hankkinut käyttöön kaksi muksubussia, eli sähköavusteista polkupyörää.

Yksi muksubussi on nyt syyskuun alussa saatu Etelä-Sipoon alueen päiväkoti- ja esikouluryhmien käyttöön ja toinen on käytössä Nikkilän alueella. Sähköavusteista muksubussia polkee varhaiskasvattaja, ja kyytiin muksubusseihin mahtuu kuusi lasta.

–Lapsille on hauskaa jo itsessään päästä ajelulle muksubussilla, mutta ennen kaikkea muksubussit tarjoavat kaikille päiväkoti- ja esikouluryhmille tasavertaisemmat mahdollisuudet osallistua esimerkiksi kirjaston satutuokioon tai muuhun kulttuuri- ja liikuntatarjontaan riippumatta päiväkodin sijainnista. Muksubussilla pääsee helposti, turvallisesti ja ekologisesti kulkemaan muuallekin kuin ihan päiväkodin lähelle, sanoo varhaiskasvatuksen palveluesimies Annette Lagerstam.

Samalla muksubussi on oiva väline liikunnallisen elämäntavan ja turvallisen liikennekäyttäytymisen opettamiseen. Bussilla liikkuvat lapset ja aikuiset käyttävät kypärää. Bussin ”matkustamo” on varustettu turvavöillä ja tarvittaessa esimerkiksi sateisilla keleillä voi käyttää erillistä turvakaarin varustettu kattoa. Talvella bussiin vaihdetaan talvirenkaat, joten bussi kulkee ympäri vuoden ja sillä pääsee vaikkapa luistelukentälle.

 

Ennen muksubussien hankintaa varhaiskasvatuksessa kokeiltiin yhtä muksubussia viime keväänä. Kokeiluvaiheen kokemukset olivat erittäin positiivisia.

–Muksubussin käyttövuoroa odotettiin kokeilun aikana innokkaasti päiväkodeissa. Bussi oli jatkuvasti käytössä, eikä ehtinyt seisoa parkissa muuten kuin huoltotöiden ajan. Ja taisi siinä henkilökunnankin kunto kasvaa, Lagerstam kertoo hymyillen.

Kaksi syyskuun alussa käyttöön tullutta muksubussia ovat Sipoon varhaiskasvatuksen käytössä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Kuvat:
Muksubussi käytössä Landsängens daghemissa Sipoossa

 


Viimeksi muokattu
09.09.2019