< Ajankohtaista
13.09.2019

Valoa ja virtaa kyliin! -konserttisarja jatkuu tänä syksynä

Pidetty konserttisarja Valoa ja virtaa kyliin! tulee tänäkin syksynä Sipoon kyliin. Konsertit jatkuvat 14.9. Talmassa.

Syksyllä 2018 käynnistyi Valoa ja virtaa kyliin! -konserttisarja Sipoossa. Konserttien tavoitteena on tuoda väriä ikäihmisten elämään ja kulttuuri heidän lähelleen sekä lisätä kulttuurin saavutettavuutta ja yhteisöllisyyttä kylissä. Lisäksi toiveena on, että konsertit saisivat kyläläiset tunnistamaan mahdollisia yksin eläviä naapureitaan, jotka saattaisivat kaivata apua ja seuraa. Pelkästään kotihoidon turvin kotonaan asuvat ikäihmiset kaipaavat elämäänsä muutakin kuin perustarpeiden tyydyttämisen.

Konserttisarja (kuusi konserttia nuorisoseurantaloissa eri puolilla Sipoota) toteutettiin syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana Lival Oy:n, Lohjan kaupunginorkesterin, Musiikkiopiston Sipoossa sekä Sipoon kunnan ikääntyneiden palvelujen kanssa. Nyt hankkeeseen on saatu mukaan uutena yhteistyökumppanina Sipoon Energia.

–Lähdimme mielellämme yhteistyöhön mukaan, sillä paikallisena energiayhtiönä haluamme tukea sipoolaista hyvinvointia. Valoa ja virtaa kyliin -hanke on tärkeällä asialla - se tuo vireyttä ja elämyksiä yksinäisten ikääntyneiden arkeen ja lisää sipoolaisten yhteisöllisyyttä, toteaa Sipoon Energian asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen.

Konsertit jatkuvat 14.9.2019 klo 14 Talman VPK-talolla. Salonkijazz-trio GdeG, eli Robi de Godzinsky, Kimmo Leppälä ja Ilkka Leppälä, solistinaan Pekka Itkonen tunnelmoi sävelmiä vuosikymmenten takaa. Konsertissa siirrytään eri musiikkikulttuureihin kevyesti yli rajojen: salonkimusiikista slaavilaistunnelmien kautta jazziin. Samalla luodaan henkilökuvaa George de Godzinskystä, suomalaisen viihdemusiikin suurmiehestä.

Valoa ja virtaa kyliin! -hanke pyrkii myös laajenemaan muihinkin kuntiin. Nyt haastammekin sukulaiset ja kyläläiset viemään naapurinsa tuleviin konsertteihin. Ilolla otamme vastaan myös lisää yrityksiä tukemaan ikäihmisten kotona asumista arvokkaasti.


Viimeksi muokattu
13.09.2019
tagit: kulttuuri