< Ajankohtaista
17.10.2019

Nikkilä-Nikinmäki kevyen liikenteen väylä avattiin juhlallisin menoin

Nikkilä-Nikinmäki kevyen liikenteen väylä on tuonut Sipooseen tänä vuonna noin 7 kilometriä uutta pyöräily- ja jalankulkureittiä ja on lisännyt liikenneturvallisuutta vilkkaalla Jokivarrentiellä. Uuden väylän avajaisia on juhlistettu tänään (17.10.).

Avajaisissa nauhan leikkasivat teknisen valiokunnan jäsen Monika Hämäläinen sekä rakennus- ja ympäristövaliokunnan jäsen Ari Tamminen. Kansanedustaja ja Sipoon valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman piti juhlapuheen. Kevyen liikenteen väylä on ollut ELY-keskuksen ja Sipoon kunnan yhteinen hanke. Väylän rakentamisesta päävastuussa on ollut ELY-keskus.

Samalla kevyen liikenteen väylän kanssa juhlistettiin myös Martinkyläntien ja Nikkiläntien uutta kiertoliittymää ja liityntäpysäköintialuetta. Kiertoliittymään tulevat susipatsaat on luonut taiteilija Pekka Paikkari. Liittymän taide tulee olemaan osa Paikkarin laajempaa taideteosta ”Turvapaikka”, joka koostuu Nikkiläntien neljän kiertoliittymän taiteesta. Uusi kiertoliittymällä lisää risteyksen turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

 


Viimeksi muokattu
17.10.2019