< Ajankohtaista
16.12.2019

Sipoon kunta ja ELY-keskus etsivät ratkaisua Kalkkirannan pysäköintiin

Sipoon kunta ja Uudenmaan ELY-keskus pyrkivät löytämään Kalkkirannan pysäköintiin helpotusta jo ensi kesäksi.

Hallitsematon pysäköinti Kalkkirannassa satama-alueella ja tienvarsilla on haitannut kesäisin liikennettä satamaan ja jopa tukkinut tien hälytysajoneuvoilta, linja-autoilta ja tavarantoimituksilta. Alueella pysäköivät kesäisin muun muassa saariston vierailijat ja -asukkaat sekä veneilijät.

Tilanteen ratkaisemiseksi pidettiin maanantaina 9.12.2019 kokous, johon osallistui Kalkkirannan lähialueiden asukkaita ja yrittäjiä, ELY-keskuksen edustajia, kunnan edustajia sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Kunnan ja ELY-keskuksen tavoitteena on löytää sekä pitkän aikavälin ratkaisu pysäköinnin järjestämiseen että lyhyen aikavälin ratkaisu, joka helpottaisi tilannetta Kalkkirannassa jo ensi kesänä. Alueelle on yksityisen tahon toimesta järjestetty maksullista pysäköintiä, jota ei kuitenkaan käytetä. Sen sijaan alueella pysäköidään merkittyjen paikkojen ulkopuolelle satama-alueella ja tienvarsilla. Alueen pysäköinnin tarkempi ohjeistaminen ja valvonnan lisääminen ohjaisivat pysäköintiä luvallisille paikoille ja vähentäisi - jopa vaaratilanteita aiheuttavaa - luvatonta pysäköintiä.

–Kunnan ja paikallisten asukkaiden selkeä näkemys on se, että mikään pysäköintiratkaisu alueella ei toimi ilman valvontaa, sanoo kehitysjohtaja Pirjo Sirén.

ELY-keskus vastaa yhteysalusliikenteen ja satama-alueen toimivuudesta ja turvallisuudesta. Alueen pysäköintimahdollisuuksia on jo viime kesänä parannettu ELY-keskuksen toimesta. Koska toimet eivät ole olleet riittäviä, kunta ja ELY-keskus miettivät yhteistyössä nopeita ja pidemmän tähtäimen ratkaisuja ongelmaan.


Viimeksi muokattu
16.12.2019