< Ajankohtaista
17.02.2020

Kommentoi Porvoon ja Sipoon saariston yhteysalusreittejä

Kommentoi Porvoon ja Sipoon saariston yhteysalusreittejä
Onko sinulla mielipiteitä saariston yhteysalusliikenteestä? Varsinais-Suomen ELY-keskus pyytää 28.2.2020 mennessä kommentteja Porvoon ja Sipoon yhteysalusreittien palvelutasoluonnokseen kunnilta, yhteysalusreittien käyttäjiltä sekä muilta intressitahoilta.

Linkki lausuntopalveluun: https://urly.fi/1s35

Uusi liikenne alkaa toukokuussa 2021. Sipoon yhteysalusliikenne Gumbostrandista ja Kalkkirannasta Simsalöön, Stora Svedjeholmeniin ja Norrkullalandetiin ynnä muihin saariin on kilpailutettu joka vuosi tähän saakka. Jatkossa Sipoon yhteysalusliikenne kuuluu samaan viisivuotiseen palvelusopimukseen kuin Porvoon yhteysalusliikenne, joka suuntautuu Pirttisaareen, Bodöön, Majholmeniin ja Kalvöön.

Suunnittelun lähtökohtana on pidetty saariston vakituisten asukkaiden mahdollisuuksia asua ja elää saaristossa ympärivuotisesti. Pääosin reittien palvelutaso säilyy nykyisellään. Keskeisimmät palvelutasomuutokset liittyvät Porvoon reitin kesäaikatauluun, johon lisätään vuoroja, jotta Pirttisaaren virkistysalueelle pääsisi helpommin.

Kesä–heinäkuussa 2019 ELY-keskus kartoitti yhteysalusreittien käyttäjien liikennetarpeita sähköisellä kyselyllä. Syyskuussa 2019 ELY-keskus järjesti yhdessä Porvoon kaupungin ja Sipoon kunnan kanssa yleisötilaisuuden. Tilaisuudessa esiteltiin kyselyn tuloksia, liikennetilastoja sekä yleisiä suunnittelun periaatteita. Tilaisuudessa saaristoliikenteen käyttäjillä oli mahdollisuus esittää, mitkä seikat liikenteessä ovat ehdottoman tärkeitä ja pitäisi priorisoida. Syksyllä 2019 järjestettiin myös markkinavuoropuhelu reittialueiden operoinnista kiinnostuneiden yritysten kanssa.

Yhteysalusliikenne kilpailutetaan keväällä 2020.

Lisätietoja:
Saaristoliikenteen asiantuntija Jari Nieminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus, jari.nieminen@ely-keskus.fi


Viimeksi muokattu
17.02.2020