< Ajankohtaista
17.02.2020

Avoin neuvonta maahanmuuttajille aloittaa toimintansa

Sipoossa alkaa ensimmäistä kertaa maahanmuuttajille suunnattu avoin neuvontapalvelu Nikkilän kirjaston tiloissa (Pohjoinen koulutie 2). Neuvonta käynnistää toimintansa yhtä aikaa kirjastossa vietettävän Satakielikuukauden kanssa, ja on avoinna ensimmäistä kertaa tiistaina 25.2. klo 14-16.

Satakielikuukauden ajan 25.2.-17.3. neuvonta on joka tiistai klo 14-16 ja siitä eteenpäin joka toinen viikko, parillisten viikkojen tiistaina klo 14-16. Avoimeen neuvontaan ovat tervetulleita kaikki maahanmuuttajat, joilla on kysyttävää Suomessa asumiseen liittyen. Kysymykset voivat koskea esimerkiksi yhteiskunnan palveluita, asumista, lupia, lomakkeiden täyttöä, tukia, opiskelua, työnhakua tai muuta maahanmuuttoon liittyvää.

Neuvonnassa voit asioida suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi ja tarvittaessa on mahdollista tilata myös puhelintulkkaus. Voit myös tulla selvittämään asioita yleisellä tasolla, jos esimerkiksi puolisosi tai sukulaisesi on maahanmuuttaja, mutta et voi asioida toisen aikuisen puolesta tämän henkilökohtaisissa asioissa.

Neuvonnassa on aina paikalla yksi työntekijä kunnan maahanmuuttajapalveluista.

Lisätietoja avoimesta neuvonnasta maahanmuuttajille antaa maahanmuuttokoordinaattori Marjukka Huttunen, puh. 040 5734133.

Juliste avoimesta neuvonnasta


Viimeksi muokattu
17.02.2020