< Ajankohtaista
24.02.2020

Valoa ja Virtaa Kyliin -konsertit jatkuvat Sipoossa

Valoa ja Virtaa Kyliin -konsertit jatkuvat Sipoossa
Valoa ja Virtaa Kyliin!- hanke jatkuu keväällä sipoolaisissa kylätaloissa. Lauantaina 29.2.2020 klo 14 kuullaan Widegårdissa Lauluja Suomen luonnosta sopraano Mari Karjalaisen ja Lohjan kaupunginorkesterin puhallinsekstetin esittämänä. Konsertin ohjelmistossa on muun muassa Sibeliusta, Kuulaa ja Merikantoa. Ohjelmiston on kokoonpanolle sovittanut sipoolaisillekin jo tutuksi tullut Lohjan kaupunginorkesterin oma klarinetisti Kimmo Leppälä. Lauluja Suomen luonnosta kuullaan myös sunnuntaina 1.3.2020 Nikkilässä Palvelutalo Elsiessä klo 14.

Valoa ja Virtaa Kyliin! -konserttien tavoitteena on tuoda väriä ikäihmisten elämään ja kulttuuri heidän lähelleen sekä lisätä kulttuurin saavutettavuutta ja yhteisöllisyyttä kylissä. Lisäksi toiveena on, että konsertit saisivat kyläläiset tunnistamaan mahdollisia yksin eläviä naapureitaan, jotka saattaisivat kaivata apua ja seuraa. Pelkästään kotihoidon turvin kotonaan asuvat ikäihmiset kaipaavat elämäänsä muutakin kuin perustarpeiden tyydyttämisen. Konsertit kylissä aloitettiin syksyllä 2018.

Tulevat konsertit toteutetaan Lival Oy:n ja Sipoon Energian tukemana. Yhteistyössä ovat mukana Lohjan kaupunginorkesterin lisäksi Sipoon musiikinystävät ry sekä Sipoon ikääntyneiden palvelut. Konsertteihin on vapaa pääsy. Järjestäjien toivomuksena on, että kyläläiset ja sukulaiset toisivat läheisiä ikäihmisiä konsertteihin.

Valoa ja Virtaa kyliin -konsertit

Lauantai 29.2.2020 klo 14, Widegård, Paippistentie 1134. Vapaa pääsy!
Sunnuntai 1.3.2020 klo 14, Palvelutalo Elsie, Jussaksentie 18. Vapaa pääsy!

 


Viimeksi muokattu
24.02.2020
tagit: kulttuuri