< Ajankohtaista
07.04.2020

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi auttamaan riskiryhmäläisiä

Koronaviruksen aiheuttaman epidemian vuoksi monet iäkkäät ja muut riskiryhmiin kuuluvat ihmiset kaipaavat nyt poikkeuksellisen paljon apua erilaisissa arjen asiointitapahtumissa. Sipoon kunta hakee nyt vapaaehtoisia monipuolisiin avustustehtäviin.

Auttaa voit niin kauppa- ja apteekkikäynneissä kuin puhelimitsekin. Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen on helppoa ja tehtävät sekä tehtäviin käytettävä aika määritellään kunkin vapaaehtoisen omien toiveiden ja aikataulujen mukaan. Mitään erikoisosaamista vapaaehtoisena toimimiseen et tarvitse, mutta mahdolliset sairaanhoito- ja sosiaalialan taidot kannattaa luonnollisesti mainita ilmoittautumislomaketta täytettäessä.

Flunssaisena tai toipilaana ei voi toimia vapaaehtoisena, vaan on parempi pysyä kotona, kunnes oireet ovat ohi. Vapaaehtoiset ja avunsaajat ohjeistetaan ennen avustamista, jotta toiminta on molemmille osapuolille kaikin tavoin turvallista. Vapaaehtoisista muodostetaan ilmoittautuneiden suostumukseen perustuva rekisteri, jota käytetään avun välittämiseen koronaepidemian aikana. Rekisteri poistetaan poikkeusolojen päätyttyä.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua sivustolla vapaaehtoistyo.fi.

 


Viimeksi muokattu
07.04.2020