< Ajankohtaista
26.06.2020

Sipoon Pilvijärven uimarannan vedessä havaittu korkeita bakteeripitoisuuksia – uimista ei suositella

Sipoon Pilvijärven uimarannalla ei suositella uimista tällä hetkellä. Uimarannalta 24.6.2020 otetussa vesinäytteessä on todettu korkeita pitoisuuksia ulosteperäisiä bakteereja. Tulokset valmistuivat tänään 26.6.2020.

Rannalla ei havaittu näytteenoton yhteydessä mitään tavallista poikkeavaa. Helteiden vuoksi rannan käyttö on ollut tavanomaista suurempaa. Uimaveden laadun kehittymistä seurataan tänään (26.6.2020) otettavalla uusintanäytteellä. Tutkimustulokset valmistunevat maanantaina 29.6.2020.

Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan ympäristöterveydenhuollon internetsivulla osoitteessa www.porvoo.fi/uimavesi Veden laadun valvonta rannoilla (excel-taulukko). Muutoksista suositukseen tiedotetaan myös Sipoo.fi:ssä.

Uimarantojen viranomaisvalvonta kesällä 2020

Ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa. Rannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne. Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Uimarantojen käyttäjät voivat ilmoittaa havainnoista terveydensuojeluun sähköpostitse osoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi tai puhelimitse päivystävälle terveystarkastajalle arkisin klo 9-12 puh. 040 168 8844.


Viimeksi muokattu
29.06.2020
tagit: liikunta