< Ajankohtaista
04.09.2020

Ajat koronanäytteenottoon varataan viikonloppuisin Päivystysapu-puhelimesta Sipoossa

Ajat koronanäytteenottoon varataan viikonloppuisin Päivystysapu-puhelimesta Sipoossa
Sipoon terveyskeskuksen puhelinpalvelun aukioloajat muuttuvat 4.9.2020 alkaen. Terveyskeskuksen puhelinpalvelu on jatkossa kiinni viikonloppuisin. Näytteenottoaikojen varaus koronavirustestaukseen siirtyy viikonloppuisin takaisin Päivystysapu-puhelinpalveluun numeroon 116 117.

Arkisin terveyskeskuksen puhelinpalvelu numerossa 09 2353 6001 palvelee koronaviruksen näytteenoton ajanvarauksessa ma-pe klo 8-16. Muina aikoina palvelee Päivystysapu-puhelinpalvelu numerossa 116 117.

Ennen yhteydenottoa suosittelemme, että teet koronavirustaudin oirearvion Omaolo.fi -sivustolla. Omaolo neuvoo sinua hoidon tarpeen arvioinnissa.

Jos tarvitset koronavirustestiä, soita aina ensin:
Ma-pe klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
Muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117

Testaukseen vain lähetteellä

Jos epäilet koronavirustartuntaa, olethan aina ensin yhteydessä puhelimitse. Testaukseen pääsy vaatii aina ensin yhteydenoton terveyspalveluihin ja lähetteen testaukseen. Terveyskeskuksesta ja Päivystysapu-puhelinpalvelusta ohjataan testaukseen potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai on lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.


Viimeksi muokattu
04.09.2020